Haberler

Hilal Artık Duyuyor

Güncelleme:

İzmir'de, duyamadığı için iki kez otomobilin çarpması sonucu ölümden dönen, Hilal Deniz'in yardımına ünlü sanatçı Filiz Akın'ın koştu.

İzmir'de, duyamadığı için iki kez otomobilin çarpması sonucu ölümden dönen, yaşadığı dram basında yeralınca ünlü sanatçı Filiz Akın'ın yardımına koştuğu 10 yaşındaki Hilal Deniz, sanki yeniden doğdu. Akın'ın desteğiyle takılan yeni işitme cihazına kısa sürede alışan ve bazı sesleri duymaya başlayan Hilal, artık sokaklarda tek başına gönlünce koşmaya başladı. Anne Minire Deniz, "İşitme cihazına hemen alıştı. Sesleri de duymaya başladı. Sıkıntılarımızı geride bırakınca yeniden yaşama sarıldık. Çok ama çok mutluyuz" dedi.

Aslen Erzurumlu olan, Bayraklı İlçesi'nde oturan ev kadını Minire Deniz'in, 10 yıl önce dünyaya getirdiği kızı Hilal'in kulaklarının işitmediği saptanmış, hastanenin tavsiye ettiği pahalı marka yerine o dönem devletin sağladığı işitme cihazı kendisine takılmış, ancak yine de duyamamıştı. Duyamadığı için iki defa otomobilin çarpması sonucu ölümden dönen Hilal'in annesi Minire Deniz'in, yeni bir işitme cihazı veya ameliyat olması yönündeki yardım isteğinin basında yeralması, büyük yankı uyandırdı. Çok sayıda kuruluş ve hayırsever seferber olurken, talihsiz Hilal'e yeni işitme cihazı, ünlü sanatçı Filiz Akın'ın onursal başkanlığını yürüttüğü Emin Örnek Eğitim Sağlık Yardım Vakfı (EMÖV) tarafından takıldı.

MUTLULUĞU GÖZLERİNE YANSIDI

Filiz Akın'ın desteğiyle İstanbul'da yeni işitme cihazı takılan Hilal Deniz, döndüğü İzmir'deki evinde yeni yaşamına da kısa sürede alıştı. Korna, zil gibi güçlü sesleri yeni cihazıyla duymaya başlayan Hilal, önceden tek başına çıkmaktan korktuğu sokaklara çıkıp gülüp oynamaya başladı.

Sokaklarda gönlünce gezmenin verdiği mutluluk gözlerinden okunan Hilal, yıllarca kızının sağlığına kavuşması için mücadele eden annesi Minire Deniz'i de sevince boğdu. Anne Minire Deniz, "Yardım sesimize kulak veren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Filiz Akın ve vakfına çok şey borçluyuz. Yanımızdan bir an olsun ayrılmadılar. Kızım da yeni işitme cihazına hemen alıştı. Bazı sesleri de duymaya başladı. İnşallah daha da iyi olacak. Sıkıntılarımızı geride bırakınca yeniden yaşama sarıldık. Çok ama çok mutluyuz" diye konuştu.

FİLİZ AKIN'DAN MEKTUP VAR

Hilal'e uzattığı yardım eliyle duymasını sağlayan Filiz Akın da duygularını bir mektupla dile getirdi. Akın, "10 yaşında güzeller güzeli Hilal'in duyamadağı için iki kere araba kazası geçirmiş olması beni öncelikle bir anne olarak çok üzdü. Geçtiğimiz senelerde ihtiyaç sahibi işitme engelli çocuklara kulaklık dağıtmıştık. Hilal'e de yardımcı olalım istedim. Hilal ve annesinin derdine bir nebze çare olabilirsek çok mutlu olacağız. Bilmem, doğuştan engelli birisinin kulaklık takıldıktan sonra ses duyduğu ilk anı hiç yaşadınız mı. Çok heyecanlı ve mutluluk verici" dedi.

BİN ADET DAĞITIYORLAR

Bu arada, Akın'ın onursal başkanlığını yürüttüğü EMÖV, 'İşitmeyen Kalmasın' sloganıyla yola çıktıklarını, Ramazan ayı boyunca bin adet işitme cihazını, işitemeyen veya ihtiyacı olan insanların hayatlarına ses getirebilmek için bedava dağıtmaya devam ettiklerini açıkladı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filiz Akın Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title