Haberler

Hikmet Şahin'den Açıklamalar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Yapılan Yatırımlarla Şehrin Görünümünün Değiştiğini Ancak Mevcut Spor Salonu ve Stat ile Türkiye'nin Almaya Hazırlandığı Uluslararası Spor Organizasyonlarında Bursa'ya Hiçbir Müsabaka Verilemeyeceğini Söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yapılan yatırımlarla şehrin görünümünün değiştiğini ancak mevcut spor salonu ve stat ile Türkiye'nin almaya hazırlandığı uluslararası spor organizasyonlarında Bursa'ya hiçbir müsabaka verilemeyeceğini söyledi.

Başkan Hikmet Şahin, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürlüğü çalışanları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Bursaspor'un son yıllarda sadece Baliç'in transferini gerçekleştirerek ekonomik anlamda bir kazanımı olduğunu belirten Şahin, "Bursaspor'un Türkiye'nin 4. büyük takımı olması gerekiyor. Ligdeki yerinin de puan cetvelinin alttan 5-10 arası değil, ilk 5'i olması gerekir. Yeni futbolcuların kazanılması için her türlü imkan mevcut. Böyle güçlü bir taraftarı olan takım Anadolu'da yok" dedi.

Bursa'da Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda almayı hedeflediği uluslararası spor organizasyonlarında müsabaka alabileceği bir tesisin maalesef bulunmadığını dile getiren Şahin, "Ne kapalı spor salonunun kapasitesi ne de stadın kapasitesi bu organizasyonlar için yeterli. Bu sebeple İstanbul'da ve Anadolu'da Kayseri, Konya gibi şehirlerde başlayan çalışmaların Bursa'da da gerçekleşmesi gerekiyor. Bursa'da yeni stadın yapılması için en uygun yerin Bursa Tekstil Ticaret Merkezi (BUTTİM) arkasındaki belediyemize

ait alan olduğunu düşünüyoruz. Bu alanda 33 bin kişilik bir stat ile 10 bin kişilik bir kapalı spor salonu inşa edilebilir. Küçük Balıklı Mahallesi sınırlarındaki bu alan ne şehrin içinde kalıyor ne de şehirden uzaktadır. Önümüzdeki yıllarda Bursaray'ın da bu bölgeden geçeceği göz önünde alındığında ulaşım ile ilgili hiçbir mesele olmayacaktır. Yalova yolunda olması bakımından takımların çevre yolunu kullanarak ulaşması da kolay olacak. Böyle bir alanda yeni stadın ve salonun inşa edilmesi için mevcut

stadın olduğu alanda dönüşüm sağlanması gerekiyor. Şu andaki mevcut tesislerin yüksekliğini geçmeyecek aynı kütlede alışveriş merkezi inşaatı ile birkaç yıl içerisinde böyle bir dönüşüm sağlanabilir. Bununla alakalı başlattığımız çalışma kamuoyunda tam anlaşılmayınca projemizi beklemeye aldık. Ancak kamuoyu önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin almaya hazırlandığı organizasyonları hatırlayıp bu işe sıcak bakarsa biz çalışmalarımıza başlarız. Dünya Kupası gibi uluslararası bir organizasyonda Kayseri, Konya gibi

Anadolu şehirleri müsabaka alırken, Bursa'nın mahrum kalması, şehrimiz için önemli bir eksiklik olur" diye konuştu.

(ERY-İRF-İY-GS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title