Haberler

Hijyenik İşletmeler Kırlangıç Yuvası Belgesi Alacak

Gıda sektöründeki işletmelerde uygulanmaya başlayacak “Kırlangıç Yuvası Özel Hijyen Projesi” için Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası protokol imzaladı.

Gıda sektöründeki işletmelerde uygulanmaya başlayacak "Kırlangıç Yuvası Özel Hijyen Projesi" için Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası protokol imzaladı. Projeye katılım gösteren işletmeleri ve vatandaşları motive edecek bir çalışmayla oluşacak proje kapsamında, hijyen standartlarını tamamen oluşturan mekanlara "Kırlangıç Yuvası" belgesi verilecek.

Her zaman öncelikle gelecek nesli düşünerek adımlar atan Beylikdüzü Belediyesi, şimdi de hijyen için kolları sıvadı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası işbirliğiyle gıda sektöründeki hijyen koşulları için proje oluşturuldu. İlçe sağlığına büyük ölçüde katkı sunacak "Kırlangıç Yuvası Özel Hijyen Projesi" kapsamında projeye dahil olmak isteyen esnaflar, tüm hijyen koşullarını oluşturdukları işletmelerinde Kırlangıç Yuvası belgesini gururla sergileyebilecekler. Projeye "Kırlangıç Yuvası" adının verilmesinin nedeni ise kırlangıçların yuva yapma konusunda en usta kuşlardan olması ve gerektiğinde eşleri ile iş bölümü yaparak yavruları için çalışmaları olarak tanımlanıyor. Bu bakış açısıyla verilen belgenin yola çıkışı ebeveynlerin de gönül rahatlığıyla çocuklarıyla gidebileceği işletmeleri seçebilmesi olacak.

"ÇALIŞMALAR ÖRNEK OLACAK"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte projenin protokolünü imzalayan Oda Başkanı Murat Arslan, "Bu belge sayesinde kamuoyunda işletmenin bir farkı olacak. Ailece, çocuklarının ne yediğinden emin olarak gönül rahatlığıyla mekan tercihi yapabilecekler. Ayrıca bu uygulama işletmeyi ve vatandaşı motive edecek" diye konuştu.

Esnafın işletmesine daha da güveneceğine değinen Başkan İmamoğlu ise "Bu tip çalışmalar örnek teşkil edecek ve herkes bu işin içinde olmak isteyecek. İşletme sahipleri de Beylikdüzü'ne yakışır esnaf olmayı düşünecek" mesajını verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Ekrem İmamoğlu İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title