Haberler

Hıdırellez Kutlamaları - Kayseri/

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Kayseri, Sivas, Kırıkkale ve Kırşehir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Kayseri, Sivas, Kırıkkale ve Kırşehir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Gültepe Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, yumurta taşıma, yoğurt yeme, iğne-iplik ve çuval yarışmaları düzenlendi.

Yarışmacıların kendi eksenleri etrafında dönerek giysilerine düğme diktiği iğne-iplik yarışmasında kadınlar kıyasıya mücadele etti.

Renkli görüntülere sahne olan yarışmalarda dereceye girenlere hediye çeki verildi.

Etkinlikte vatandaşlara etli bulgur pilavı dağıtıldı. Pilavdan alabilmek için saatler önce sıraya giren vatandaşlar, zaman zaman izdihama neden oldu.

Hıdırellez kutlamaları

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Sivas'ın Hafik ilçesinde yöresel kıyafetli kadınların da katılımıyla çoşku içerisinde kutlandı.

Hafik İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Hafik Gölü'nde mesire alanında gerçekleşen Hıdırellez kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Kutlamalarda yöresel kıyafetleriyle katılan kadınlar halay çekti. Hıdırellez kutlamalarına katılan kadınlar Hafik Gölün'de sandal sefası da yaptı.

Kutlama programına kadınlar genelde gelinleriyle birlikte katıldı.

İlçe halkından Kudret Özbek, "Baharın gelişini kutladığımız bir eğlencemiz. Kaynanalar gelinlerinin her şeyini hazırlar yöresel elbiselerini giyindirir ve bu eğlenceye katılır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hıdırellez Kırıkkale Kayseri Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title