Haberler

Hıdırellez, Hamamönü'nde Kutlandı

Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan Hıdırellez, Altındağ Belediyesi ile Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin işbirliği ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Hamamönü Meydanı'nda kutlandı."Bahar Bayramı" olarak...

Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan Hıdırellez, Altındağ Belediyesi ile Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin işbirliği ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Hamamönü Meydanı'nda kutlandı.

"Bahar Bayramı" olarak da bilinen Hıdırellez'i Hamamönü'nde karşılayan vatandaşlar, hedik ikramı ve daha unutulmuş pek çok geleneği tekrar yaşama imkanı buldu.

Seymenlerin gösteri yaptığı etkinliğin açılışında konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, sadece ekonomik boyutta değil, tarihsel, kültürel ve sanatsal değerleri de içine alan kalkınmayı hayata geçirmek gerektiğini söyledi.

Hıdırellez günlerinin, dostluk, kardeşlik dayanışma ve güzel dileklerin ortaya çıktığı günler olduğunu ifade eden Balcı, "Geleneklerimizin geleceğe aktarılması için böyle günlerde birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekir" dedi.

Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel de belediye olarak, Türklerin en eski bayramlarından biri olan Hıdırellez'in yaşatılmasına destek olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Etkinliğin düzenlenmesinde önemli katkıları olan Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Halkbilimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öcal Oğuz da Hıdırellez hakkında bilgi verdi.

Hıdırellez'in binlerce yıldır kutlandığını belirten Prof. Dr. Oğuz,

"Şehirleşmeyle geleneksel değerler önemini yitirmeye başladı. Ancak batının önem vermediğimiz şeylere büyük değer verdiğini görünce biz de bunun farkına vardık. Gördük ki şehirleşmek kendi kültürü üzerinde, yeni modern hayatı inşa etmekmiş. Çok şükür ki devletimiz de halkımız da bu yanlış gidişin farkına vardı. Şimdi yeniden hatırlıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şenlik ateşi yakılan etkinlikte, protokol üyeleri ve vatandaşlar Mehmet Akif Parkı'ndaki Hıdırellez şenlik alanına geldi.

Katılımcılar, ilk olarak "Dilek kapısı"nın altından geçti. Hıdırellez ateşinin üzerinden atlayan Doç. Dr. Balcı ve beraberindekiler, daha sonra gül ağacına dilek kurdelesi bağladı. Şenlik alanının her noktasında farklı bir Hıdırellez etkinliğiyle karşılaşan katılımcılar, yumurta da tokuşturdu.

Etkinliğin sonunda Altındağ Belediyesi tarafından vatandaşlara etli pilav dağıtıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Altındağ Belediyesi Gazi Üniversitesi Hıdırellez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title