Haberler

Hıdırellez'de Şenlik Var

Karşıyaka, baharın müjdecisi Hıdırellez’i her yıl olduğu gibi yine renkli bir şenlikle kutlayacak.

Karşıyaka, baharın müjdecisi Hıdırellez'i her yıl olduğu gibi yine renkli bir şenlikle kutlayacak. 6 Mayıs'ta gerçekleştirilecek müzik ve dans dolu şenlikte, Balkan rüzgarları esecek. Binlerce Karşıyakalı, baharın neşe ve coşkusunu paylaşacak.

Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Hıdırellez Bahar Şenliği'ni bu yıl Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle gerçekleştirecek. 6 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek şenlik, saat 17.30'da kortejle başlayacak. Karşıyaka İskele karşısında bir araya gelecek katılımcılar, ellerinde baharın renklerini yansıtan çiçeklerle, Çarşı boyunca yürüyüş yapacak. Karşıyaka Belediye Bandosu da Balkan ezgileriyle korteje eşlik edecek. Çarşı içinde Üsküp yöresi halk oyunları sergilenecek.

Konser ve gösteriler

Baharın coşkuyla karşılanacağı şenlik, saat 19.00'da Balkan müziğinin usta seslerinden Havva Karakaş'ın konseriyle devam edecek. Karşıyaka İZBAN İstasyonu yanındaki Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı'nda yapılacak etkinlikte, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin halk oyunları ekipleri de yine renkli gösteriler sunacak.

"Bahar huzur getirsin"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Baharın gelişini; hepimize bolluk, bereket ve huzur getirmesi dilekleriyle, birlik ve beraberlik içinde kutlayacağız. Bu coşkuya ortak olmak için, herkesi 6 Mayıs Cumartesi günü Hıdırellez Bahar Şenliğimize bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hıdırellez Makedonya Karşıyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title