Haberler

Hidayet: Bize Zarar Vermeye Çalışanlar Var

Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Avrupa Şampiyonası Sırasında Kendisiyle İlgili Basına Yansıyan Haberlerin Nedenini Bilmediğini Söyledi.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Avrupa Şampiyonası sırasında kendisiyle ilgili basına yansıyan haberlerin nedenini bilmediğini söyledi.

Kendisine ait resmi internet sitesinin tanıtımını yapmak için Taksim Nippon Hotel'de bir toplantı düzenleyen Hidayet, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İspanya'daki Avrupa Şampiyonası sırasında çalışmalara takım otobüsüyle değil, özel arabasıyla gittiği şeklinde bazı haberlerin çıktığının hatırlatılması üzerine Hidayet, “Bize zarar vermeye çalışan bir takım insanlar var diye düşünüyorum. Çünkü biz kampın başından beri milli takım ile birlik içinde hareket etmiş insanlarız. Hep takım içinde, bir bütün olarak hareket ettik. O tür haberlerin nasıl ve neden çıktığını inanın bilmiyorum ama doğruluk payı olmadığı için kafamıza takmadık ve umursamadık. Herkes bizi görüyordu orada. Bunlar turnuva boyunca yapılan çirkin haberler diye düşünüyorum” dedi.

Kendisini turnuvaya en iyi şekilde hazırladığını anlatan Hidayet, bunu sahada sergilediği performansla herkese gösterdiğine inandığını da belirtti.

"BASINA TAVRIM OLMADI"

Avrupa Şampiyonası'nda basın mensuplarıyla aralarına bir dönem mesafe koydukları şeklinde bir soruya, “Tavır demeyelim. Haberlerin doğruluk payı olmadığı için cevap verme durumum yoktu. Öyle bir şey yoktu” diye yanıt veren Hidayet, “Adı üzerinde yalan haberdi. Basından hiçbir arkadaşıma konuşmamazlık yapmadım. Birilerini kırdıysam da özür dilerim. Bunun kasti bir amacı yoktu. O anki havadan olsa gerek. Talihsiz bir turnuva geçirdik. Moraller takım olarak iyi değildi. Zaman zaman atladığımız insanlar olmuştur. Bilinsin ki, kasıtlı değildi. O havanın getirdiği moral bozukluğundan olsa gerek” ifadesini kullandı.

"KENDİ AÇIMDAN MUTLUYUM DİYEMEM"

İspanya'da maç başına en iyi 3. sayı ortalamasına sahip oyuncu olmasıyla ilgili bir soru üzerine milli basketbolcu, “Kendi açımdan mutluyum diyemem. Sonuçta 50-60 sayı da atsan takım olarak bir yerlere gelemediğin için senin de başarın etkili olmayacak ama ben kendimi kafa olarak, fizik olarak milli takıma hazırlayıp verebileceğim en iyi şekilde verdiğim için mutluyum. Tekrar bu formayı giyip hizmet verdiğim için mutluyum” diye konuştu.

"TÜM TAKIM ARKADAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM"

Hidayet Türkoğlu, Avrupa Şampiyonası ile ilgili değerlendirmesinde ise şunları söyledi:

“Takım olarak belki talihsiz bir turnuva geçirdik. Şanssızlıklar nedeniyle maçlar kaybettiğimiz de oldu. Üzüntülüyüz. Bütün takım arkadaşlarımla sonuna kadar gurur duyuyorum. Onlarla 1 yılın ardından yeniden aynı ortamda bulunup, aynı havayı teneffüs ettiğim için mutluyum. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda bunun tedbiri alınacak ve daha hazır, daha iyi bir milli takım görecektir tüm Türk halkı. Herkes bilsin, bütün takım arkadaşlarım maçları kazanmak için sahaya çıktı ve sonuna kadar mücadele etti. Genelinde mücadele olarak iyiydik ama hücum olarak belki talihsiz zamanlarımız oldu. İnanıyorum ki gelecek yıllarda daha değişik bir milli takımı herkes görecektir.”

"KADROYU KURAN BİR İNSAN VAR, ONA SAYGI DUYMALIYDIK"

Avrupa Şampiyonası'nda yaşanan 1 numara sıkıntısı ve Kerem Tunçeri'nin kadroya alınmaması konusunun sorulması üzerine ise Hidayet, “Kerem benim çok iyi arkadaşım ama bu kadroyu kuran bir insan var ve hepimiz ona saygı duymak zorundaydık. Karar verdi ve bu kadroyla turnuvaya gitmek istedi. Çünkü 2006 Dünya Şampiyonası'nda iyi performans sergileyen gençler vardı, onlarla devam etmek istedi. Şu an bir şeyi tartışamayız. Başarısız olduğumuz için bazı şeyler daha çok ön plana çıkıyor ama başarılı olsaydık daha farklı konuşulacaktı” demekle yetindi.

HİDAYET İNTERNET SİTESİNİ TANITTI

Hidayet Türkoğlu, kendi resmi internet sitesinin tanıtımını yaptı.

“www.hedo79.com” web adresi üzerinden hizmet verecek sitenin kendisi için büyük önem taşıdığını söyleyen Hidayet, geniş içeriği bulunan siteye sevenlerinin büyük ilgi göstermesini beklendiğini kaydetti.

İnternet sitesinin tam olarak 1 hafta içinde faaliyete geçeceği vurgulanırken, Hidayet'in yarın ABD'ye dönecek olması nedeniyle tanıtımın öne alındığı ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title