Haberler

"Hiçbir Eylem Kardeşliğimizi Zedeleyemez"

Bakan Yazıcı BDP'li Kaplan'ın kendisini hedef alan Lanlı açıklamalarına karşı "detaylı bir bilgiye sahip değilim" dedi.

Zelve Paşabağları'nda da kısa bir gezi yapan Yazıcı'ya gazeteciler, BDP milletvekillerine yönelik olarak yaptığı, "Ya milletin verdiği vekaleti yerine getirirsin ya da istifa eder çekilirsin. ya da hukukun gereği işler azil süreci başlar" açıklamanın ardından Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın kendisini hedef alan 'Lan'lı açıklamalarına karşı nasıl bir değerlendirmede bulunacağını sormaları üzerine, "Bu konuda detaylı bir bilgiye sahip değilim. Bununla ilgili olarak detaylı bilgi aldıktan sonra açıklama yapacağım" diye konuştu.

Daha sonra Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Modern Pazaryeri'nde de incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, daha sonra AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nın Olağan Kongresi'nin yapılacağı Ticaret Borsası'ndaki salona geçti.

Siirt Pervari'de saldırı sonrasında şehit askerlere rahmet ve geride kalan yakınları ile Türk milletine başsağlığı dileyen Bakan Yazıcı, bu eylemleri nitelemede kelime bulmakta güçlük çektiğini belirtti. Yazıcı, şunları söyledi:

"Millet olarak üzüntülüyüz. Nasipsizler, katiller askerlerimizi şehit ediyor. Bu eylemleri nitelemekte gerçekten kelime bulmakta güçlük çekiyorum. Ama bizim en büyük zenginliğimiz hiçbir ayrım yapmadan kardeşliğimizdir. Türkiye olarak nitelediğimiz ortak yurdumuzda kader birliği yaptığımız bu birlikteliğimizin tarihte derin izleri olarak yer alan güçlü dayanışmamız bizim en büyük zenginliğimiz.

Hiçbir olay hiçbir olay, hiçbir eylem, bizim kardeşliğimizi zedeleyemez. Dolayısıyla teröristlerle onları destekleyenlerle bu topraklarda oluşturduğumuz kardeşliği ve bu kardeşlik içerisinde yer alan insanlarımızı özen ile ayırt etmeliyiz. Bunun altını çiziyor, şehitlerimize rahmet diliyorum, ailelere ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum."

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZİ KORUMAMIZ GEREKİR

Bakan Yazıcı, AK Parti'nin dünyanın en büyük teşkilat yapısına sahip bir parti olduğunu belirtti. Yazıcı, gençlere de önerilerde bulunarak şunları kaydetti:

"AK Parti olarak teşkilata son derece önem veren bir partiyiz. Çünkü biz teşkilatı, teşkilat kademelerinde yer alarak teşkilat yapımızı güçlü hale getirerek, özverili duruşları, partimizin omurgası olarak görüyoruz. Teşkilatta pozisyon sahibi olanlar, bulundukları konumun hakkını vermek zorundadırlar. Kurumsal olarak 14 Ağustos 2001 de yola çıktık, ama biz o yollarda rahat yürüyemedik, engelleri aşarak geldik, labirentler vardı önümüzde.

Bu milletin kuruluşumuzla ilgili kırmızı çizgilerimiz var, bu çizgileri teşkilat mensuplarımızın önemle koruması gerekiyor. Bunları koruyamazsanız siyasi tarihimizde diğer partiler hangi akıbete uğraşmışlarsa eninde sonunda o akibet bizi bulur. Milletin bu hassasiyetini dikkate almak suretiyle onu gözeterek siyasi yürüyüşümüzü sürdürüyoruz."

ARSIZLARA VE HIRSIZLARA AK PARTİ KAPISI KAPALI

Yazıcı, partililerinden hiçbir kişi hakkında kanıtlanmamış iddiaların taşıyıcı olmamalarını istedi. Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kanıtlanmadık iddiaları, belgesi elinize erişmemiş söylentilerin taşıyıcı olmayın. Ama belgesine sahip olunursa da kesinlikle üzerini örtmeyeceksiniz. Partinin hiyerarşik yapısı içerisinde ilgili yetkili mercilere bunları ileteceksiniz.

Bunları yapmazsanız milletimizin AK parti için öngördüğü kırmızı çizgileri ihlal etmiş olursunuz Biz Türkiye partisiyiz, hem hükümet olarak faaliyeti sürdürürken hem de siyaset ircaa ederken, herkes Türkiye için sloganı, bizim rehberimiz, bizim hareket alanımızın koordinatlarını belirliyor.

Türkiye'de yaşayan bireyler, geçmişte hangi siyasi partide görev yapmış olursa olsun AK Parti çatısı altında siyaset yapma hakkına sahiptirler. Ama Arsızlar ve hırsızlara bizim partimize kapısı kapalıdır."

YENİ ANAYASA PROJESİNİN ÖTELENMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Konuşmasının son bölümünde Türkiye'nin acilen yeni bir anayasa ihtiyacı olduğunu dile getiren Yazıcı, 1 Ekim'de toplanacak TBMM'inin önündeki en büyük projenin yeni bir anayasa olduğunu belirterek 'Türkiye'nin yeni bir anayasa projesini ötelemesi mümkün gözükmektedir. Herkes bu konuda taahhüt içerisine girmiştir ve Türkiye bunu başarmak zorunda.

Hangi görüntüleri, izah edilemeyecek demokratik ölçülere göre nasıl değiştirdiğimizi şöyle belleğinizden geçirin Türkiye'nin gerçekten doğrudan doğruya milletin yaptığı hak ve özgürlükleri güvence altına almış yeni bir anayasaya ne denli ihtiyacı olduğu ortada" dedi.

Nevşehir, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title