Haberler

Hezarfen'in Torunları Uçacak

Güncelleme:

Red Bull Uçuş Günü, Türkiye havacılık tarihine adını altın harflerle yazdıracak yeni isimlerin önünüaçmak için 3.kez düzenleniyor.

Red Bull Uçuş Günü, Türkiye havacılık tarihine adını altın harflerle yazdıracak yeni isimlerin önünüaçmak için 3.kez düzenleniyor. İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, İzmir, Sakarya ve Kocaeli'den yarışmaya katılan 36 ayrı ekibin kaptan pilotları'öyle uçulmaz, böyle uçulur? dedi ve Hezarfen'in torunları olarak onbinlerce kişiyi Caddebostan Sahilinde topladı.

Red Bull Uçuş Günü Hakkında Kısa Bilgi:

Red BullUçuş Günü, cesur ve zeki kişilere ev yapımı uçan makineler tasarlayıp yapmaları ve sonra da bunlarla özel bir uçuşpistinden atlayarak ufka doğru süzülmeleri ya da -çoğu zaman- altlarındaki suya gömülmeleri yönünde bir davettir. Uçuş Günü insan gücüyle uçuşun sınırlarını zorlar, ama yarışmacıların podyuma çıkmaları için sadece havada uzun süre kalmaları yeterli değildir. Takımlar üç kıstasa göre değerlendirilirler: uçuş mesafesi, aracın yaratıcılığı ve şovmenlik. Geçmişte bu kıstaslardan ilham alarak uçan takolar, tarih öncesi sürüngenler, şatafatlı kanatlı karavanlar, hatta Snoopy ile çetesi Uçuş Günü uçuşpistlerine çıktı! İlk Red Bull Uçuş Günü 1992'de Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapıldığından beri dünyanın dört bir yanında 100'ü aşkın Uçuş Günü etkinliği düzenlendi ve tek bir etkinliği 300.000 kişinin izlediği oldu. En uzun mesafeyi 2012'de Almanya'da düzenlenen Red Bull Flugtag'da 69.79 metre mesafeyle Die Rückkehr der Teichfighter takımı kat etmiş oldu. Toplam 23 ilden 586 kişinin başvurduğu 1.Red Bull Uçuş Günü'nde (Flugtag) Ankara'dan katılan "Flying Turkeys" ekibi 26,9 metre ile birinci olmuştu. 2010 yılı yılında gerçekleşen 2. Red Bull Uçuş Günü'nde(Flugtag) ise 11 metrelik uçuşları, dikkat çekici tasarımları ve sahne şovları ile İstanbul'dan katılan 'Amerikan Hastanesi Uçuş Ekibi' birinci oldu.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title