Haberler

Heyelanzedeler Karayolunu Trafiğe Kapattı

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde, yol genişletmesi yapılan mahallede meydana gelen heyelanda evleri zarar görenler, bölgede çalışma başlatılmadığını öne sürerek Zonguldak-Ankara Karayolu'nu trafiğe kapattı.

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde, yol genişletmesi yapılan mahallede meydana gelen heyelanda evleri zarar görenler, bölgede çalışma başlatılmadığını öne sürerek Zonguldak-Ankara Karayolu'nu trafiğe kapattı. İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bir kişinin 'Devlet şunu yapamıyor mu?" sorusuna, "3 milyon Suriyeli'ye kucak açmış bir devlet şurada 30 tane aileye bakamayacak mı zannediyorsun? Bu iş gece vakti yol keserek mi olur?" diye cevap verdi. Çalışmaların pazartesi günü başlanacağı sözünü alanlar, 4 saat sonra eylemlerini bitirdi.

Karayolları ekiplerinin, yol genişletme çalışması yaptığı Devrek-Ereğli yolunun alt tarafındaki yamaçta önceki gün sabaha karşı meyana gelen heyelanda derin yarıklar oluştu. Heyelan nedeniyle Karşıyaka Mahallesi Nizamlar mevkiinde 2'şer katlı 2 bina hasar gördü. Bölgede hasar gören evlerle birlikte toplam 27 konut güvenlik amacıyla tahliye edildi. Evlerinden çıkmak zorunda kalan ailelerden bazıları yakınlarının yanına bazıları da misafirhane ve otellere yerleştirildi. Ancak, heyelanzedeler konuyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını ileri sürerek saat 23.00 sıralarında Zonguldak-Ankara Karayolu'nda ulaşımı sağlayan Çomaklar Köprüsü kavşağını ulaşıma kapattı. Heleyanzedelere destek verenlerle birlikte yaklaşık 600 kişi, her iki yöne de araçların geçişlerine izin vermedi. Ankara'ya gidecek araçlar alternatif güzergahtan sağlandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Zonguldak'tan Devrek Kaymakamı Yakup Güney, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak, öfkeli vatandaşları ikna etmeye çalıştı.

Evi yıkılma tehlikesi geçiren Soner Susam, heyelan nedeniyle 26 evin boşaltıldığını belirterek, "Yetkililer Türkiye şartlarında heyelanın risk analizini çıkaramamışlardır. Yetkililer sesimizi duysun. 'Gelmez' denilen heyelan ilk eve ulaştı. Karşıyaka Mahallesi halkı olarak heyalanın kimi ne kadar etkileyeceğini bilmiyoruz. Biz ölmek istemiyoruz" dedi.

Öfkeli mahalle sakinlerini ikna etmeye çalışan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bir kişinin "Devlet şunu yapamıyor mu?" sözlerine "3 milyon Suriye'liye kucak açmış bir devlet şurada 30 tane aileye bakamayak mı zannediyorsun. Bu iş gece vakti yol keserek mi olur ya" yanıtını verdi. Kaymakam Güney de, toplanan gruba seslenirken Karşıyaka Mahallesinde bir afet görüldüğünü, 3 günden bu yana bölgede inceleme yaptıklarını söyledi. Güney, şöyle dedi:

"Risk altında olan evleri ilk etapta tespit ettik. Orada tahliye edilen insanlarımız için kalacak yer ayarlandı. Hiç bir ailemiz dışarıda kalmayacak. Kalacak yerim yok diyen vatandaşımız var ise yurdumuz var. Eve geçecek vatandaşlarımıza kira yardımı yapılacak. AFAD'dan yetkililer geldi ve inceleme yaptı. Gereken her şey yapılıyor."

Bir grup vatandaş sesini duyamadıkları iddiasıyla Kaymakam Güney'i protesto etti. Kaymakam Güney ve İl Emniyet Müdürü Ak'ın, 20 Temmuz'da Karşıyaka Mahallesinde çalışma başlatılacağını sözünü vermesi üzerine toplananlar 4 saat sonra eylemlerini bitirerek, karayolunu trafiğe açtı. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Osman Ak Devrek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title