Haberler

Hes Protestosunda 4 Yaralı

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki Ahmetler Kanyonu'na yapılması planlan HES projesinin iptali için köylüler protesto eylemi düzenledi. Firma güvenlik görevlileri ile köylüler arasında çıkan olaylarda 4 kişi yaralandı.

Ahmetler Kanyonu'na yapılması planlanan HES'in iptal edilmesini isteyen köylüler, bu sabah kanyon girişinde toplandı. Köylülerle firma güvenlik görevlileri arasında karşılıklı taşlı saldırıya varan kacga çıktı. Çıkan olayda 3 yöre sakini ile 1 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Manavgat Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Olaylar sırasında bölgeye gelen takviye jandarma ekipleri, köylüleri kanyondan uzaklaştırdı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE SUÇLAMA

Ahmetler Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Sözcüsü Mustafa Koç, olayların firma tarafından daha önce verilen bir söze uyulmamasından kaynaklandığını savundu. Koç, "Üç gün önce yapılan görüşmelerde makinelerin çekileceği vaadiyle köylüler buradan çekilmişti. Fakat sonunda çekilmediklerini ve dün gece iş makinelerinin çalışmalara başladığını, faaliyete geçtiğini öğrenmişler ve sabah burada toplandılar. Antalya'dan, Manavgat'tan, farklı köy ve beldelerden gelenler oldu. Bu ırmağın suyundan faydalanan köyülerin hepsi destek veriyor" dedi.

Firma güvenlik görevlilerin havaya ateş açtığını iddia eden Koç, "Hiçbir şey yokken havaya silahla ateş açılması ve greyderi üstlerine doğru sürmelerinden dolayı köylülerimiz endişeye kapıldı ve karşılıklı taş atmalar yaşandı. Bu atışmalardan dolayı 3 köylümüz yaralandı. Köylülerimiz mermileri toparlayıp jandarmaya teslim ettiler" diye konuştu.

Bu kanyonun sadece kendi köylerinin değil Akdeniz'e kadar giden bölgedeki en az 12 köyün yaşam kaynağı olduğunu dile getiren Koç, devletin daha duyarlı davranması, köylüleri de dinlemesi gerektiğini söyledi.

YATIRIMCI FİRMA: DERDİMİZİ ANLATAMADIK

Yatırımcı firma müteahhidi ve HES projesini yürüten firma sahiplerinden Hakkı Tatoğlu ise yaklaşık üç aydır burada olduklarını ve defalarca köylülere bu projenin zararı olmadığını anlattıklarını belirtti. Tatoğlu, "Ama derdimizi anlatamadık. Geçenlerde yine makinelerimize saldırıda bulundular, işçilerimizi dövdüler. Bugün de araçlarımız darp edildi. Taşlarla zarar verildi. Kanyondan aşağıya atmaya çalıştılar. Güvenlik görevlilerimiz de can güvenlikleri için karşılık verdiler" dedi. - Manavgatantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title