Haberler

Herşey Yolcuların Serinlemesi İçin

Denizli Belediyesi, Yolcuların Aşırı Sıcaklardan Bunalmamaları ve Evlerinde Klima Rahatlığında Serinlemesi İçin Peronlara Suyla Serinletme Cihazı Taktı

Denizli Belediyesi, yolcuların aşırı sıcaklardan bunalmamaları ve evlerinde klima rahatlığına serinleyerek otobüslerini beklemeleri için peronlara suyla serinletme cihazı taktı.

Belediye, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, Denizli Şehirlerarası Otogar Terminali'nde yeni bir uygulama başlattı.

Sıcak havadan bunalan yolcular ve yolcu bekleyen yakınları, soluğu peronların serinletme cihazı altında alıyor. Özellikle günün en yüksek sıcaklıklarının yaşandığı saatlerde serinletme cihazlarının altı, yolcularla dolup taşıyor. Gelen yolcular ise otobüsten inmelerinin hemen ardından ilk olarak serinleyebileceği bir yer arıyor. Serinletme cihazının altına can simidi gibi ulaşan birçok yolcu, otogardan ayrılıncaya kadar peron altında kalarak vücut ısısını düşürmeye çalışıyor. Bazı yolcular ise küçücük bebeklerini havaya kaldırarak serinlikten azami ölçüde faydalanmasını sağlıyor.

Denizli'den Marmaris'e gidecek yolculardan Berna Büyüküstün, belediyenin uygulamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyüküstün, serinletme cihazı olmaması durumunda otogarın bir hamamı andıracağını belirterek, 'İyi düşünülmüş bir uygulamadır. Saatlerce sıcağın altında yolculuk yapanlar indiklerinde, cihazın altıdan rahat bir nefes alıyor. Yaklaşık 15 dakikadır peronun altında serinlikte otobüs bekliyorum. Eğer bu cihaz olmasaydı yolculuk şimdiden işkence gibi gelirdi' dedi.

İstanbul'dan gelen yolculardan Ayhan Taş da, ilk kez otogarda böyle bir uygulamayla karşılaştığını kaydederek, 'Klima rahatlığında serinletme olanağı sunulmuş. Düşünenlere teşekkür ediyorum' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title