Haberler

'Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin Eşit Vatandaşı'

Baykal, Diyarbakır'daki Patlama Sonrasında Kenti Ziyaret Etti, Baykal, 'Etnik Köken Ne Olursa Olsun, Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin Eşit Vatandaşıdır. Kimsenin Kimliği Diğerinin Altında Değildir' Dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, etnik kökeni ne olursa olsun, herkesin Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşı olduğunu ifade etti. Baykal, "Kimsenin kimliği diğerinin altında değildir. Farklılıklar birbirimizi karşı karşıya getirmemelidir. Kimse kendi kimliğini diğerine empoze etmeyecek" dedi.

     Beş kişinin ölümüne neden olan patlama sonrasında Diyarbakır'ı ziyaret eden Deniz Baykal CHP il merkezinde açıklama yaptı. Olay karşısında duyduğu üzüntüyü dile getiren Baykal, "Hepimizin amacı, kendi kimliklerimizle, inançlarımızla tam bir eşitlik anlayışı içinde bir ve beraber yaşamak. Zorla, şiddetle, terörle bir yere varılmaz, artık buna son vermenin zamanı geldi" şeklinde konuştu.

     Farklılıkların demokrasi içinde, birbirini önemseyerek anlaşılacağını belirten Baykal, "Bir an önce birbirimize karşı kini, nefreti, olumsuz duyguları bir tarafa bırakarak elele, kardeşçe yaşamanın yollarını aramalıyız" dedi. Baykal sözlerine şöyle devam etti:

     "Irak'ta, Lübnan'da, Filistin'de yaşanan olayları Türkiye'de istemiyoruz. Ülkede kendisine haksızlık yapılmamış kesim yoktur. Özellikle Doğu bölgelerinde daha büyük sağlık, eğitim, ekonomik sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Bunları aşmanın yolu terör, A4, katliam değil. Bunları aşmanın yolu ele ele vermek, kalkınmayı sağlamak, GAP'ı canlandırmak. Asıl kavga etmemiz gereken konular bunlar. Dünyanın süper güçlerinin kendi arasındaki mücadelelerinde 'o kesimi, bu kesimi kullanalım' hesaplarına alet olmamamız lazım." (ANKA)

(GO/ORH)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title