Haberler

Her Yıl 50 Derslik Çöpe Gidiyor

Adıyaman Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, Adıyaman'da Kişi Başına Düşen Atık Kağıt Miktarının 30 Kilogram Olduğunu ve Bu Atık Kağıtların Geri Dönüşümünün Sağlanması Halinde Her Yıl Adıyaman'a 50 Derslik Yapılabileceğini Kaydetti.

Adıyaman Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, Adıyaman'da kişi başına düşen atık kağıt miktarının 30 kilogram olduğunu ve bu atık kağıtların geri dönüşümünün sağlanması halinde her yıl Adıyaman'a 50 derslik yapılabileceğini kaydetti.

2006 yılında Türkiye'de kişi başına üretilen atık kağıt miktarının 50 kilogram olduğunu ve Adıyaman'da bu miktarın 30 kilogram olarak tahmin edildiğini belirten Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, "Adıyaman'da yılda yaklaşık 19 bin 500 ton atık kağıt üretiminden söz etmek mümkündür. Bu miktarda atık kağıt geri kazanıldığında 1 milyon 950 bin YTL gelir elde edilir ve bu parayla 50 derslik yapılabilir. Bunun yanında 331 bin 500 adet yetişmiş ağaç, kağıt üretimi amacı ile kesilmekten kurtarılmış olacaktır. Bir ton atık kağıt 17 ağacı kesilmekten kurtarıyor” dedi.

Çevre bilincini geliştirmeye yönelik düzenlenen atık kağıt toplama işleminin devam ettirilmesini isteyen Dindar, 2006 yılında yaklaşık 80 ton atık kağıt toplayabildiklerini söyledi.

(AA-ST-ST-Y)

04.04.2007 18:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title