Haberler

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar"Projesi

Hataylı öğrenciler İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen iş birliğiyle yürütülen 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar' projesi kapsamında savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi...

Hataylı öğrenciler İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen iş birliğiyle yürütülen 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar' projesi kapsamında savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne ve babasını kaybetmiş olan çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için harçlıklarını yetim kardeşlerine gönderiyor.

Yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türkiyeli öğrenciler tarafından karşılanmasını, bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegane köprü haline gelmesini amaçlayan projeye Hassa ilçesinde bulunan 79 okuldaki öğrenciler maddi ve manevi katkı veriyor.

Projenin ilçe koordinatörü Erdinç Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle çocukları küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı, fedakar ve başkalarının dertleriyle dertlenen karakterli nesiller olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Ateş, erken yaşta yapılan küçük fedakarlıkların çocukların karakter oluşumuna direkt etki ettiğini söyledi.

Projenin geleceğin iyiliksever Türkiye'sini bugünden inşa etmeyi hedeflediğini ve gönüllük esasına dayanarak yürütüldüğünün altını çizen Ateş, şöyle devam etti:

"Projemiz de tanındıkça daha da ilgi artıyor. Çocuklarımızdan, öğretmenlerimizden, velilerimizden olumlu tepkiler alıyoruz. İnşallah daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Bu projeyle birlikte çocuklarımız küçük yaşta kendileri gibi diğer ülkelerde aynı yaştaki savaş, doğal afet, yoksulluk ve hastalık gibi çeşitli nedenlerden dolayı annesi babası olmayan çocukları düşünerek empati kuruyorlar. Bizler de buradan onların hangi şartlarda yaşadıklarını gösteriyoruz. Böylelikle kendi yaşıtlarına olan ilgi ve alakaları artıyor. Yardım ettikleri yetimler kendilerine mektup yazıyor, bizimkiler de onlara yazıyor. Bu şekilde bir bağ kuruluyor."

Ateş, ilçe genelindeki 79 okuldaki öğrencilerin projeye gönüllü olarak destek verdiğini, öğrencilerin kendi okul harçlıklarının bir kısmını sınıflarındaki kumbaralara attıklarını ve toplanan yardımlarla Türkiye, Suriye, Azerbaycan, Irak, Cezayir ve Sudan gibi ülkelerdeki yetimlere yardım eli uzattıklarını kaydetti.

Projeye destek veren Ardıçlı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinden 13 yaşındaki Zehra Yüksel, yardımlaşma alışkanlığının atalarından kendilere miras kaldığını söyledi.

Yüksel, ailelerinin kendilerine verdikleri okul harçlıklarını sınıflarındaki kumbaralara atarak yetim kardeşlerine ulaşmasını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Okulun bir diğer öğrencisi Hilal Çörtük de projeye destek vermekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Bir Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title