Haberler

Her Sınıf Tablo Gibi

Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin Her Sınıfı Birer Tabloyu Andırıyor. Matematik Sınıfının Duvarları Geometrik Şekiller ve Rakamlar, İngilizce Sınıfı Papatyalar, Coğrafya Sınıfı Galaksi Sistemi Gibi Resimlerle Donatıldı.

Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin her sınıfı birer tabloyu andırıyor. Matematik sınıfının duvarları geometrik şekiller ve rakamlar, İngilizce sınıfı papatyalar, coğrafya sınıfı galaksi sistemi gibi resimlerle donatıldı.

Öğrencilerin derslere daha iyi motive olmaları için Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi sınıfları tabloya dönüştürüldü. Resim bölümü öğrencileri, her sınıfa uygun resimler seçti. Matematik dersinin görüldüğü sınıf geometrik şekiller ve rakamlarla, İngilizce sınıfı papatyalar ve peyzaj çalışmaları ile, coğrafya sınıfı galaksi sistemi ve doğa manzarası, fen sınıfı fizik-kimya ve biyoloji doneleri ile Türkçe sınıfı ise doğa betimleri ile donatıldı. Tabloyu andıran sınıflar, öğrencilerin de ders verimlerinin artmasını sağladı.

Bir süre önce okulu ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Kerem Altun, sınıfları görünce hayran kaldı. Ankara'ya dönen Kerem Altun yayınladığı genelge ile sınıfların dört duvar olmaktan kurtarılarak, işlenen ders konularına uygun resimlerle donatılmasını istedi.

Okul müdürü Çetin Aktaş, resimlerle donatılan sınıfların büyük beğeni kazandığını söyleyerek, ''Yapılan bu çalışma sonrasında öğretmenlerimiz sınıflarında daha rahat ve benimseyerek ders yaptıklarını, öğrencilerimizde sınıflarda ders çalışmaktan mutlu olduklarını ve derslere daha iyi motive olduklarını söylediler'' dedi.

Metin FERAH/BOLU, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title