Haberler

Her Şeyiyle Sıradışı

2 Türk İşadamı 2 Milyon 300 Bin Dolarlık Dünyanın En Pahalı Otomobilinden Almak İçin Sipariş Verdi

2 TÜRK İŞADAMI 2 MİLYON 300 BİN DOLARLIK DÜNYANIN EN PAHALI OTOMOBİLİNDEN ALMAK İÇİN SİPARİŞ VERDİ

2 Türk işadamı 2 milyon 300 bin dolarlık dünyanın pahalı otomobilinden almak için sipariş verdi. Yeni Aston Martin için Abramovich ve Beckham da sırada. 2 milyon 300 bin dolarlık değeriyle yeryüzündeki en pahalı otomobil olma unvanını eline geçiren Aston Martin One-77 için sipariş verenler arasında 2 Türk işadamı da var. Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich ile ünlü İngiliz futbolcu David Beckham yeni model için sıraya giren ünlülerden sadece ikisi.

Her şeyiyle sıradışı

lki gelecek yılın başında teslim edilecek olan otomobil 77 adet üretilecek. Ancak gelen sipariş sayısı 121'i buldu. Eşsiz otomobillerin teslimatı için özel jetler hazırlandı. Şirketin üst düzey yöneticilerinin de teslimatta hazır bulunması bekleniyor.

Azami hızı 360 kilometre

Aston Martin One-77, tam bir teknoloji harikası... 0'dan 100 kilometreye sadece 3.4 saniyede çıkan otomobilin azami hızı 360 kilometre. Aston Martin, 650 beygir gücünde ve 12 silindirli bir motora sahip. Adı gizli tutulan 2 Türk işadamı, Rus milyarder Abramovich ile Beckham'ın sipariş verdiği 2 milyon 300 bin dolarlık Aston Martin One-77 için sıraya girdi.

77 adet üretilecek

Chelsea'nin Rus patronu Roman Abramovich ve İngilizler'in ünlü futbolcusu David Beckham da ilk sipariş veren ünlülerden olurken, şirket yetkilileri işadamlarının isimlerinin gizli tutulduğunu söyledi. 0'dan 100 kilometreye 3.4 saniyede çıkan ve azami hızı 360 kilometreye ulaşan bu teknoloji harikası otomobil, 2009 yılının ilk günlerinde sahiplerine teslim edilecek. Aston Martin, bu özel modelden 77 adet üretmeyi düşünüyor.

Sadece sahibi kullanacak

Ancak talebin şimdiden 121'e ulaşması bu rakamı yükseltebilir. 650 beygir gücünde ve 12 silindirli motora sahip Aston Martin One-77'nin en büyük özelliği, sadece otomobil sahibinin kullanabilecek olması. Vücut ısısı, göz retinası ve parmak izi sayesinde kullanılacak otomobile başka birinin binmesi halinde, araç 1 kilometre sonra stop ediyor.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title