Haberler

Her Şey Daha Güvenli Bir Trafik İçin

Büyüklerden güvenlik sözü alan çocuklar kazanıyor.

Renault'nun çocukları ve ebeveynleri trafik güvenliği için duyarlı olmaya davet eden "Söz Veriyorum" yarışmasında Mart ayı kazananları belli oldu. www.herkesicinguvenlik.com sitesine en çok fotoğraf yükleyen çocuklar, Nisan'da da birbirinden güzel hediyeler kazanacak.

"Taşıt kullanırken emniyet kemeri takacağıma, asla kırmızı ışıkta geçmeyeceğime, alkollüyken araba kullanmayacağıma, araba kullanırken telefonla konuşmayacağıma, arabada çocukları arka koltukta oturtacağıma, yaya ve okul geçitlerinde hızımı azaltacağıma SÖZ VERİYORUM!" İşte Renault'nun çocukların trafik güvenliğinde daha aktif rol almalarını sağladığı "Söz Veriyorum!" yarışmasında, büyükler küçüklere bu sözleri veriyor. Çocuklar da bu sözleri bir fotoğrafla belgeliyor.

Yarışmaya Şubat ve Mart aylarında 2 bin 91 çocuk 7 bin 532 fotoğrafla katılarak, büyüklerinden güvenlik sözü aldı. "Söz Veriyorum!" yarışmasının Mart ayı birincisi Güneş Böke olurken, Sude Kocaoğlu ikinci, Taylan Yeşildağ da üçüncü oldu. Yarışmanın birinci etabı olan Şubat ayında ise Saitcan Sevim, Utkucan Karadağ ve Yunus Emre Sirkecioğlu ödüllendirilmişti.

Yarışmanın 1 Nisan'da başlayan üçüncü etabı ise 30 Nisan'a kadar sürecek. Bu sürenin sonunda büyüklerinden en çok söz alan çocuklar yine iPod Touch, Nintendo Wii, iPod Nano ve Sony PlayStation 3 ile ödüllendirilecek.

Çocuklar yarışmaya nasıl katılacak?

Çocuğumuz önce www.herkesicinguvenlik.com web sitesine giriyor ve kayıt oluyor. Ardından siteden seçtiği bir "Söz Veriyorum" sloganından çıkış alıyor ya da kendi bir slogan üretiyor. Çevresinde hangi büyüğünden söz almak istiyorsa, onunla ve sloganıyla birlikte fotoğraf çektiriyor, bu fotoğrafı da sisteme yüklüyor. Sonra da çevresindeki herkesi haberdar ediyor ve onu bu güvenlik eyleminin içine katıyor. Ne kadar çok söz alıp, fotoğraf yüklerse armağanlara o kadar yaklaşıyor. Ödül alamayanlar da üzülmüyor, çünkü büyüklerinden söz alarak, yol güvenliğine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor...

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title