Haberler

Her Şey Çocuklar İçin

Geçtiğimiz Ay Baden Würtemberg Eyaleti Eğitim ve Kültür Bakanı Prof.

Geçtiğimiz ay Baden Würtemberg Eyaleti Eğitim ve Kültür Bakanı Prof. Dr. Marion Schick, Karlsruhe Başkonsolosu Çetiner Karahan arasında imzalanan ve Türk çocuklarının okul başarılarını arttırma hedefi güden ''eğitim ve çocuklarımız için velilerle el ele birlikte'' çalışma gruplarının ilk toplantısı Heidelberg'te yapıldı.

İmzalanan antlaşma çercevesinde 8 bölgeden hayata geçirilecek projenin ilki, Heidelberg kentinde gerçekleşen '' Çocuklarımız için velilerle el ele birlikte'' toplantısı Haus am Harbinweg-stadtjugendring salonunda yapılan çalışma grubu toplantısına Baden Würtemberg Eğitim ve Kültür Bakanı Prof. Dr. Marion Schick, Karlsruhe Başkonsolosu Çetiner Karahan, Eğitim Ataşesi Murat Çelebi, Çalışma Ataşesi vekili Osman Kaya, Mannheim Milli Eğitim Müdürü Hartwik Weik, Baden Bölgesi Türk Okul Aile Birlikleri Dernekleri Federasyon Başkanı Kemal Ülker, Bakanlığın Okullar ve Yuvalar Daire Başkanı Konrad Horstmann, Meslek Liseleri Daire Başkanı Dr. Carsten Rabe, Uyum Sorumlusu Sabine Hagenmüller- Gehring, Ekonomi Sorumlusu Thomas Chenk, Diplomatik İlişkiler Sorumlusu Katrin Vogle, Meslek Eğitimi sorumlusu Rose Köpf-Schuler, Adalet Bakanlığı Uyum Dairesinden Dr. Wolfgang Kunze, Alman Okul Aile Birliği Başkanı, Türk ve Alman kurumlarından yetkililer, çok sayıda öğrenci, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Cüneyt Özadalı'nın Moderatör'lüğünü yaptı toplantıda ilk konuşmayı Eğitim ve Kültür Bakanı Prof. Dr. Marion Schick yaptı. Toplumun yarını olan gençlere mutlaka yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Göçmen çocuklarının başarılı olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Schick, Hepsi bizim çocuklarımız aileler mutlaka çocuklarıyla ilgilenip başarılarını daha yükseğe çıkartmalıdır. Ayrıca iki dilli yetişmenin faydalarından mutlaka yararlanmalılar. Türk ve Türk kökenli Türk vatandaşlarımızın okullarında başarılı olup çevrelerine faydalı olsunlar. Bütün anne ve babalar çocuklarıyla ilgilensin onlar bizim geleceğimiz''dedi.

Karlsruhe Başkonsolosu Çetiner Karahan'da Başkonsolosluk olarak yapılan antlaşmalar çercevesinde, anaokulu öncesi, okul-veliler arasındaki işbirliğini dahada güçlenmesi, yerel düzeydeki uyuma yönelik projelerin desteklenmesi eğitim alanında müşterek çalışmaların yapılmasına katkı sağlayacağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından alınan kararlar çercevesinde, Heidelberg?de ?Çocuklarımız için velilerle el ele birlikte ? toplantılar ve hizmetler en küçük yerleşim bölgelerine kadar götürülecek. Gelecek aylarda Türk ve Alman işadamlarının katılımıyla meslek eğitimi organizasyonu yapılacak. Velilerin Almancalarını geliştirmek için okullarda Almanca dil kursları verilecek. Veli ve öğretmenler arasında iletişim sağlayacak eğitim elçileri yetiştirilecek.

Daha sonra 5 kişilik gruplar halinde 25 kişiden oluşan çalışma gruplarında, eğitim ataşesi, Türk ve Alman okul aile birliği temsilcisi, anadil öğretmeni, eğitim, ekonomi ve adalet bakanlığı temsilcileri yer aldı. toplantıya katılan velilere anaokulu, okul öncesi ve sonrası neler yapılması gerektiğini bire bir anlattılar.

Toplantı başında ve sonunda Ufuk Kahveci (Ney), Murat Küçük (gitar), Betül Erginer-Bucher (solist) oluşan grup dinleyenlere mini bir konser verdi. Toplantının ev sahipliğini Heidelberg Türk Okul Aile Birliği yaptı. Okul aile birliği misafirlerine Türk yemekleri ve çay, kahve ikram etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title