Haberler

    Her şey burada başlamıştı!

    Microsoft tarihinin ilk satırları bu binada yazılmıştı. Ve şimdi aynı binada bir şeyler oluyor!

    Bill Gates ve Paul Allen, 1975 yılında adını Microsoft koydukları ufak bir firma ile yola çıktılar. New Mexico'nun, pek de bilinmeyen Albuquerque kısmının, "Route 66" bölümünde yer alan Sundowner isimli Motel odasında başladı hikaye. Bu bölge, sonradan Altair 8800 bilgisayarları üretecek olan MITS'e de komşuydu.

    MITS tarafından üretilen bilgisayarın temel yazılımlarını kendileri geliştiren Gates ve Allen, 1979 yılında Washington'nun Seattle eyaletine taşınmaya karar verdiler. Route 66 üzerinde bulunan Sundowner Motel ise, tıpkı birçok motelin yaşadığı şeyi yaşadı ve sonunda, 2009 yılında kapandı... Bölge, geçen yıllar içerisinde bakımsız, terk edilmeye yüz tutmuş bir hal aldı.

    Fakat geçen hafta içerisinde, Sundowner Motel'i de kapsayan Route 66 bölgesini tamamen canlandırmak üzere yepyeni bir projenin başladığı haberi geldi. The Albuquerque Business First'in resmi internet sitesinden yayınlanan habere göre proje 9.2 milyon dolara mal olacak. Projenin arkasındaki ekip ise unutulmaya yüz tutmuş olan bölgeyi yeniden canlandırmayı hedefliyor.

    Projede toplamda 71 apartman dairesi, çocukların oynaması için park alanları, kafeler, ufak işletmeler ve ironik bir şekilde bilgisayar eğitim merkezleri yer alıyor. Projenin ne zaman tamamlanacağı ise şimdilik bilinmiyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    New Mexico Bill Gates Microsoft Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title