Haberler

"Her Gün Bir Okulda, 30 Gün Boyunca İftar" Programı

Şanlıurfa Valiliği'nce, "Her gün bir okulda, 30 gün boyunca iftar" programı kapsamında yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği verildi.

Şanlıurfa Valiliği'nce, "Her gün bir okulda, 30 gün boyunca iftar" programı kapsamında yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği verildi.

Hayati Harrani Mahallesi'ndeki Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeği öncesinde aralarında imamlarında bulunduğu ilahi grubu, çeşitli ilahiler seslendirdi.

Şanlıurfa Valilisi Celalettin Güvenç, iftar öncesi yemeğe katılan vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Güvenç, ezanın okunmasıyla vatandaşlarla orucunu açtı.

Güvenç, yemeğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu, bu ayda yönetenle yönetilenin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.

Ramazanın ruhuna yakışır bir şekilde fakirin yüzünü güldürmeye çalıştıklarını aktaran Güvenç, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı programları kapsamında 'Her gün bir okulda, 30 gün boyunca iftar' programını başlattık. Şükürler olsun ki son 10 yıldır devlet bunun idrakinde, hükümet, siyaset kurumu, yöneticiler bunun idrakinde. Her fırsatı halkımızla milletimizle bütünleşmenin bir vesilesi sayıyoruz. Bu anlamda bu potansiyel var. Dedik 30 gün mahallelerimizde muhtarlarımızla ailelerle zengini, fakiri, çocuğu herkesi bir araya getirip birlikte iftarımızı yapalım. Birçok hayırsever iş adamımız buna destek oluyor. Bugün bin 800 kişiye yemek dağıtıldı. Bütün aileler geldi. Bu vesileyle toplum içindeki kaynaşmayı pekiştirmeye çalışıyoruz."

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar da kentte ilk kez böyle anlamlı bir etkinliğe katıldığını belirterek, Ramazan ayının ilk gecesini Ramazanın özüne ve ruhuna yakışır bir şekilde yaşamalarına vesile olan herkese teşekkür etti.

Daha sonra Vali Güvenç, yemeğe katılan muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

İftar programına, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Yasin Dikme / Sevil Çelik

Yayıncı: İbrahim Uyar - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Güvenç Ertuğrul Gazi Şanlıurfa Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title