Haberler

Her Filistinli Çocuk Bir Ahed'dir" (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Ahed'in babası Basim et-Temimi ile röportaj Ahed et-Temimi ailesiyle oturması Ahed et-Temimi ile röportaj RAMALLAH (AA) – ESAT FIRAT – Filistin direnişinin sembol isimlerinden biri haline gelen Ahed et-Temimi'nin annesi Neriman et-Temimi, "Her Filistinli çocuk birer Ahed'dir...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Ahed'in babası Basim et-Temimi ile röportaj

Ahed et-Temimi ailesiyle oturması

Ahed et-Temimi ile röportaj RAMALLAH (AA) – ESAT FIRAT – Filistin direnişinin sembol isimlerinden biri haline gelen Ahed et-Temimi'nin annesi Neriman et-Temimi, "Her Filistinli çocuk birer Ahed'dir ve hepsi de aynı takdiri hak ediyor." dedi.

Bir süredir dünya gündemine oturan "Filistinli cesur kız" Ahed'in yaşadıkları aslında Temimi ailesinin yıllardır İsrail işgaline karşı sürdürdüğü direniş geleneğinin sadece bir halkasını oluşturuyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Nebi Salih beldesinde yaşayan Temimi ailesinin pek çok ferdi İsrail'e karşı direniş mücadelesinde ya şehit oldu ya da hapse girdi.

Direniş geleneğiyle ünlü ailenin tek isteği işgalin olmadığı bir Filistin'de alacakları özgür bir nefes ve silahların namlusundan uzak huzurlu bir hayat.

"Direniş görev haline gelmiştir."

Öte yandan Ahed'in babası Basim et-Temimi ise, kızının çocukluğunu ve özel hayatını yitireceğine, bugünden sonra yaşından daha büyük sorumluluklar üstleneceğine dikkati çekti.

İsrail işgalinin Filistinli çocuklarını geleceğine kastettiğini vurgulayan Baba Temimi, "Ben kızım için huzurlu, sakin ve güzel bir hayat temennisinde bulunurdum. Ancak işte bu işgal gücü çocuklarımızın geleceğini bu hale getiriyor. Onlar bizim evimize geliyor, biz değil. Dolayısıyla artık buna karşı direniş görev haline gelmiştir." dedi.

Basim Basim et-Temimi, kızıyla aynı kaderi paylaştığını, 9 defa gözaltına alındığını, ağır sorgu seanslarına maruz kaldığını, bunun üzerine iç kanama, beyin çarpıntısı geçirdiğini ve felçli bir şekilde serbest bırakıldığını anlattı.

Eşi Neriman'ın ailesi gibi direniş geleneğine sahip bir ailenin evladı olduğunu belirten baba Temimi, "Kız kardeşim mahkeme salonunda İsrail askeri tarafından 1993'te şehit edildi. Amcamın oğlu şehit oldu, dayımın oğlu şehit oldu, arkadaşlarım şehit oldu. Ancak Filistin bütün bunları hak ediyor. Bu yolu biz seçtik, dolayısıyla katlanmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Ahed'in babası Basim son olarak İsrail'e çağrıda bulunarak, "Hayatımızın her alanından çıkman lazım. Uluslararası camia da sessiz kalmamalıdır. İşgalin sona erme zamanı gelmiştir." diye konuştu.

Kısa ömrü büyük acılarla dolu

Henüz 17 yaşındaki Ahed de tıpkı babası Basim ve annesi Neriman gibi kısa ömrüne şu ana kadar gözyaşı, şehadet, gözaltı ve tutukluluk gibi acıyla dolu pek çok hatıra sığdırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Ramallah Filistin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title