Haberler

Her Ayın 15'inde 250 Hatim Programı"

Sakarya'da, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere vatan için şehadete yürüyen tüm şehitler için okunan 250 hatimin duası yapıldı.

Sakarya'da, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere vatan için şehadete yürüyen tüm şehitler için okunan 250 hatimin duası yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının katkılarıyla 15 Temmuz Derneği tarafından akşam namazı sonrası tarihi Orhan Gazi Camisi'nde, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden 251 şehit ve vatan için şehadete yürüyen tüm şehitler için mevlit okutuldu.

Şehitler için okunan hatimlerin de duası yapıldı.

15 Temmuz Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Tarık Şebik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hatim programını Adana, Trabzon, Erzincan ve İstanbul'dan sonra Sakarya'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tüm Türkiye'yi "Her ayın 15'inde 250 Hatim Programı" dolayısıyla gezdiklerini anlatan Şebik, "Türkiye'nin tüm vilayetlerinde her ayın 15'inde, 15 Temmuz'a atıf noktasında, bu toprakları vatan yapan, kanından, canından geçen tüm şehitlerimizin ruhuna okuduğumuz dualarla bu hatim programını gerçekleştiriyoruz. Programı Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapıyoruz ama bölgemizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarımız da işin içindeler." diye konuştu.

Şebik, şehitleri her zaman hatırlamak, onların tarihe, kitaplara yazılacak kahramanlık hikayelerini unutmamak adına 15 Temmuz Derneği'ni kurduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Hatim programları münasebetiyle camilerde hem kalbimize hem ruhumuza hitap etmesi anlamında biz hatimleri önemsiyoruz. Tüm bölgede bulunan sivil toplum kuruluşlarını da işin içerisine katmak suretiyle herkese hatimler dağıtılıyor. Bu manada herkesin teveccühü, buraya olmuş oluyor. Sakarya İmam Hatip Lisesi Platformu da işin içerisinde. Dolayısıyla 15 Temmuz Derneği, 15 Temmuz darbe girişimini milli hafızada canlı tutup gelecek nesillere aktaracak her ne program varsa mutlaka bunun öncüsü olacak. 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Bunun için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Mevlit programına, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Işıksu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, 15 Temmuz gazileri Mehmet Akyazıcı, Ali Kasımoğlu, Ali Önkol ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları!
title