Haberler

Cennet Karayipler'deki Çevre Felaketi Korkunç Boyutlara Ulaştı

Güncelleme:

Bir fotoğrafçının Karayipler'de çektiği kareler, çevre kirliliğinin ulaştığı boyutları tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Çevre fotoğrafçısı Caroline Power tarafından, Honduras sahilinin açıklarındaki Cayos Cochinos Marine Reserve'de çekilen fotoğraflar, ufuk çizgisine kadar uzanan kilometlerce plastik atığın şok eden halini gözler önüne seriyor. Plastik kap-kacak, botlar, yiyecek kapları ve milyonlarca plastik atığın fotoğrafları sosyal medyada gündem oldu.

"FARKINDALIK ADINA DÖNÜM NOKTASI"

Okyanus koruma grubu Blue Planet Society fotoğraflara ilişkin, "Farkındalık adına bir dönüm noktası" dedi. Blue Planet Society kurucusu John Hourston, "Bu fotoğraflar ilk kez 'deki plastik sorununa kamuoyunun dikkatini çekti. Daha önce sorunun ne kadar vahim olduğunu gösteren böyle bir fotoğraf görmemiştik" dedi.

MEVSİMLER YAĞIŞLARLA GELİYOR

Blue Planet Society, plastik atıkların Guatemala'daki Montigua nehrinden mevsimsel yağışlarla okyanusa geldiğini düşünüyor. Hourston, Guatemala'nın ülke genelini kapsayan bir atık toplama sistemi olmadığını ve birçok kasabada çöplerin nehir kıyılarına boşaltıldığını, bu nehirlerin de atıkları okyanusa taşıdığını söyledi.

SUÇLU GUATEMALA
Geçmişte dehükümeti, Guatemala hükümetine bu kirliliğe izin verdiği için tepki göstermişti. Şimdi yayınlanan bu son fotoğraflarla iki hükümetin hızla eyleme geçmesi gerektiği gerçeğini bir kez daha gündeme getirmiş oldu.

8.3 MİLYAR METRİK TON PLASTİK ÜRETİLDİ

Uzmanlar 1950'den 2015'e kadar geçen sürede dünya genelinde toplam 8.3 milyar metrik ton plastik üretimi gerçekleştiğini ve bu toplamın yüzde 75'inin atık olduğunu aktarıyor. Bu atıkların büyük bir kısmı ise yeryüzünün okyanuslarına ulaşarak Power'ın fotoğraflarında doğrudan görünen sorunlara yol açıyor.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karayipler Honduras Komik - İlginç Yaşam Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title