Haberler

"Hepimiz Kardeşiz" Projesi

Mardin Medeniyetler Birliğince hazırlanan ve AB tarafından finanse edilen "Hepimiz Kardeşiz" projesi ile dünyaya kardeşlik mesajı verilecek.

Mardin Medeniyetler Birliğince hazırlanan ve AB tarafından finanse edilen "Hepimiz Kardeşiz" projesi ile dünyaya kardeşlik mesajı verilecek.

Merkezi Ankara'da bulunan Mardin Medeniyetler Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Söğüt AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında ocak ve mart ayları arasında düzenlenecek etkinliklerle Mardin ve Diyarbakır'da dili, dini ve etnik kökeni farklı kesimlerin bir araya getirileceğini söyledi.

Mardin merkez, Savur ve Midyat ilçeleri ile Diyarbakır'da düzenlenecek panel ve etkinliklerle dünyaya kardeşlik mesajının verileceğini bildiren Söğüt, şöyle konuştu:

"Töre cinayetlerinden sonra bir başka sosyal sorumluluk projesi olan

'hepimiz kardeşiz' projesini hayata geçiriyoruz. Bakanlar, milletvekillileri, bürokratlar ve iş dünyasını bir araya getirecek etkinliklerle dinleri, dilleri etnik kökenleri farklı kesimleri bir araya getirmeyi düşünüyoruz. Mardin merkez olmak üzere Savur, Midyat ve Diyarbakır merkezde düzenlenecek panellerde ulusal ve uluslararası kamuoyuna mesajlar verilecek. Hazırlanacak afiş, broşür, bilboard ve el ilanları ile 'hepimiz kardeşiz' konsepti kamuoyuyla buluşturulacak. 93 günlük çalışmada, 250 genç aktif katılım sağlayacak. Çalışmaların ağırlığı örgün ve yaygın eğitim çerçevesinde sürdürülecek. İlk öğretimden üniversite gençliğine kadar geniş bir yelpazeyi bir araya getirecek olan 'hepimiz kardeşiz' projesi çerçevesinde belgesel film çalışmaları yerel ve ulusal kanallarda söyleşiler resim ve fotoğraf sergilerine de yer verilecek."

Muhabir: İbrahim Sincar / Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - MARDİN

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Midyat Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title