Haberler

"Hepimiz Ermeni'yiz" Sloganına MHP'den Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, Hrant Dink Cinayetiyle İlgili Gelişmelere Tepki Göstererek, "Şehit Törenlerinde Neden Yollar Kapatılıp, Hepimiz Ahmetiz, Mehme'iz Denmedi" Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, Hrant Dink cinayetiyle ilgili gelişmelere tepki göstererek, "Şehit törenlerinde neden yollar kapatılıp, hepimiz Ahmetiz, Mehme'iz denmedi" dedi.

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında seçim startını 28 Ocak Pazar günü Malatya'da verileceğini belirterek, "Bu yıl yapılacak olan çifte seçimler nedeniyle Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan hayati bir sürece girmiş bulunuyoruz" dedi. Ekici, bu nedenle 28 Ocak Pazar günü belediye konferans salonunda MHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar'ın katılımıyla İl Divan Toplantısı'nın yapılacağını kaydetti.

Ekici, Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra ortaya çıkan bazı görüntülere de tepki göstererek, "Hepimizin kınadığı menfur bir cinayeti bahane edip milli duyguları içinde yaşayan Milliyetçilere alçakça saldırmaktadır. Henüz polisin elinde soruşturması süren ve adalete teslim edilecek katil zanlılarının menfur eyleminden malzeme çıkarıp, tüm dünyanın önünde "hepimiz Ermeni'yiz" dövizleri taşındı. Bu milletin vatandaşlarının tamamı Türk'tür. Bu menfur cinayeti tüm milletin boynuna asma gayreti neden? Ama bu hassasiyeti vatanı için ölen hiçbir kardeşimiz için kimse göstermedi. Ne yollar kesildi, ne hepimiz Ahmetiz, Mehmetiz, Mehmetçiğiz, ne de hepimiz Türk'üz dövizleri taşındı. Bu çifte standart milletimizi incitmiştir. Ama hafızasında tarihi tekrar canlandırmış, işbirlikçi taşeronları gafleti delaleti görmüş, Atatürk'ü bir kez daha anmıştır" ifadelerini kaydetti.

(BK-ST-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title