Haberler

Hepatit C Hastası Olduğu İçin KKTC'ye Alınmıyor

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan 64 yaşındaki Tahir Ay, Hepatit C hastası olduğu için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne alınmadığını öne sürerek, "Kıbrıs'taki torunlarıma hasret kaldım" dedi.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan 64 yaşındaki Tahir Ay, Hepatit C hastası olduğu için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne alınmadığını öne sürerek, "Kıbrıs'taki torunlarıma hasret kaldım" dedi.

4 çocuk 2  torun sahibi olan emekli memur Tahir Ay, torunlarını görmek için 2009 yılında gittiği KKTC'de yapılan incelemede Hepatit C hastası olduğu için sınır dışı edildiğini ve bu kaydının halen sınır kapılarında olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Hepatit C'nin bulaşıcı olmadığını ve yurt dışına çıkmasında da herhangi bir sakınca olmadığına dair rapor aldığını kaydeden Ay, "Gerekli tedaviyi oldum. Raporlar sağlık kuruluşu ile İstanbul Valiliği de onayladı. Kıbrıs konsolosluk ve sağlık kurulundan da sakınca olmadığı onayına rağmen Kıbrıs'a alınmıyorum. Girne Limanı ile Ercan Havaalanı'nda girişime izin verilmedi" diye konuştu.

ÇOCUKLARIMI VE TORUNLARIMI ÖZLEDİM

4 çocuğunun da Kıbrıs'ta çalıştığını onların işlerinin yoğunluğundan dolayı Reyhanlı'ya sık sık gelemediğini belirten Ay, yetkililere seslenerek şunları söyledi:

"Çocuklarım, işleri nedeniyle her fırsatta gelmeleri mümkün olmuyor. Ancak gelmeleri halinde hasret gideriyoruz. En son 2 yıl önce gelmişlerdi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden emekliyim. Orada çalışmak gibi bir niyetim yok. Gitsem en çok kalacağım 15- 20 gündür. Çünkü evim Reyhanlı'da. Doğum, hastalık gibi iyi ve kötü günlerinde yanlarında olamadığım için eziklik hissediyor, üzülüyorum. Oğlum kaza yaptı. Gidip göremedim. Ben bir babayım ve çocuklarımı, torunlarımı görmek istiyorum." - Reyhanlıhatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Müdürlüğü Reyhanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title