Haberler

Hepar Lideri Pamukoğlu:Seçim Barajını Deleceğiz

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türkiye'de Siyasi Partiler İçin Uygulanan Seçim Barajını "Maskaralık" Olarak Değerlendirdi.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türkiye'de siyasi partiler için uygulanan seçim barajını "maskaralık" olarak değerlendirerek ôYüzde 10 seçim barajını hem aşacağız hem de deleceğiz, sorun olarak görmüyorum" dedi.

Seçim gezilerine Trakya'dan başlayan Hak ve Eşitlikler Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, TekirdağÆın ardından bugün Kırklareli'nde parti üyeleri ile buluştu. Grand Otel'de konuşan Pamukoğlu, yüzde 60 oranında milletvekil adaylarını belirlediklerini kaydederek şunları söyledi:

"Türkiye'de seçimlerde siyasi partiler için uygulanan baraj sorununu maskaralıktır. Demokrasinin rezilliği olduğunu iddia eden seçim barajı için 2002 seçimini örnek alalım. Meclisteki tüm partilerin 18 milyon oya sahip, bunun 16 milyon oy çöpe atıldı. Bunun olduğu bir ülkede demokrasiden bahsedilmez, insanların hak ve eşitliğinden bahsedilemez. Her seçimde 12 milyon seçimleri protesto ettiği için gitmediğini düşünürsek birde oy kullanmadığı için para cezası verildiğini, siz başka ülkelerde gördünüz mü? Buna ülke denmez aşiret denir. Başbakan efendi "benim milletim benim halkımÆ nedir bu. Halkın sayısı ve senin aldığın oy ne. Şu sokağa atılmış 16 milyon fikir ve düşünce ne. Bize gelince yüzde 10 seçim barajını hem aşacağız hem de deleceğiz, sorun olarak görmüyorum."

"MISIR'DA YAŞANANLAR DEREBEYLİĞİNİN SONU"

Tunus ve Mısırda yaşanan halk ayaklanmasını değerlendiren Osman Pamukoğlu, yaşananları æFeodal derebeyliğininÆ sonu olarak gördüğünü söyledi. Amerikan belgelerini bu durumu tetiklerini iddia eden Pamukoğlu, ôTunus ve Mısırı harekete geçiren biraz baktığınızda Amerikan hariciye belgelerinde yer alan yolsuzluk ve rüşvet iddialarının tetiklediğini görürsünüz. Ateşleme zinciri gibi. Amerikan belgelerinde açıklanan bu yolsuzluk ve rüşvet ile ilgili çok somut bilgiler var. Türkiye içinde aynı sorunlar geçerli. TürkiyeÆde ki sorunların üstünü küllendirmeye çalışıyorlar. Amerika bunlar yanlış veya doğru değil diyor mu? Evet hepsine sahip çıkıyor" diye konuştu.

"GAZİ DERNEKLERİNİ BİRARAYA TOPLAYACAĞIZ"

Kırklareli'ndeki konuşmasının ardından Babaeski İlçesine geçen Pamukoğlu, Muharip ve Gaziler Derneğini ziyaret ederek, çarşı esnafını gezdi. Tüm Gazi Derneklerinin Başbakanlık çatısı altında bir genel müdürlüğe bağlanması gerektiğini savunan Pamukoğlu, "Böylece tüm Gazilerin sıkıntı, dertlerini tamamen çözmeyi hedefliyoruz. Hak ve Eşitlik Partisi TürkiyeÆde herkesin yaptığı mücadele olacak. Siyaset, Ferhat'ın Küngü ile kayalardan suyolu açmasına benzer, çocukl'ğumdan beri bilirim ve söylerim hayat bir karar, iki eylemden ibarettir. Yüreğiniz ile istediğiniz takdirde gerçekleştiremeyeceğiniz hiçbir şey yoktur" dedi.

PamukoğluÆna gezileri sırasında Kırklareli Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İl Başkanı Erdem Esmer, Tekirdağ İl Başkanı Hasan Salih Hoşbay, Çorlu İlçe Başkanı Hakan Demir Kılıç ve Lüleburgaz İlçe Başkanı Şefik Işık da eşlik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title