Haberler

Hep Birlikte Bu Yıkım Projesine Karşı Durmalıyız

Güncelleme:

Türk Eğitim - Sen 5 No.'Lu Şube Başkanı Enver Demir, Şubeye Bağlı 12 İlçede, STK İle Muhalefet Partileri CHP Ve MHP İlçe Başkanlıklarını Ziyaret Etti.

Başbakan Erdoğan "bitaraf olan bertaraf olur" deyince , aklımıza zaten belli olan tarafımızı herkese duyurmak geldi diyen, türk eğitim - sen 5 no.'lu şube başkanı enver demir, şubeye bağlı 12 ilçede, stk ile muhalefet partileri chp ve mhp ilçe başkanlıklarını ziyaret etti.

Referandumun "hayır"lı geçmesini dilemek, "hayır"da hayır olduğunu, bu anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda ülkenin geri dönülemez bir çöküş sürecine gireceğini düşündüklerini belirten Enver Demir, "Görüş ve düşüncelerimizi, STK ve muhalefet partileriyle de paylaşmak için, şube ve ilçe yöneticileri ile kendilerini ziyaret ediyoruz."

"Kamuda kadrolaşma had safhada"

Ziyaret programı çerçevesinde, Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü,Büyükçekmece,Başakşehir, Silivri, Çatalca CHP ve MHP İlçe başkanlıkları ile Bakırköy MHP İlçe Başkanlığını ziyaret eden Enver Demir, "Her şeyden önce yargının siyasetin boyunduruğu altına girmesinin sakıncalarını görebiliyoruz.

Biz eğitimciler gelecek nesilleri yetiştiren kesim olarak geleceğimizi yakından ilgilendiren referandum sürecini de yakından takıp ediyor ve sendika üyelerimiz ile ulaşabildiğimiz herkese hayır'ı nedenleriyle birlikte açıklıyoruz. Referandum ile iktidar, demokrasinin olmazsa olmazı olan üç erki yani Yasama-Yürütme-Yargı dan, Yargıyı kontrol altına almak suretiyle 2'ye düşürmek istiyor. Artık, yürütmenin bir yargısı olabilir. Başbakan, benim valim, benim bürokratım derken bu söylemine, benim hakimim tanımını da ekleyebilir. Kamuda kadrolaşma had safhadadır."

"Nikahımızı Karıştırmayın"

Enver Demir, "Kamu çalışanları olarak, kadrolaşmaya olan tepkimizi referandumda da ortaya koyacağız. Yandaş bir sendika yaptığı açıklamada, "kendi nikahımda bile bu kadar rahat evet diyememiştim" diyerek aile yapısını geçici olaylarla mukayeseye kadar işi götürmüştür. Biz şahsi ikbal ve iktidar nimetleri elimizden gitmesin diye, nikahımızı falan işin içine karıştırmıyoruz ama bu anayasa değişikliğinin topluma bir faydası olmayacağını açıklıyor, onu söylüyoruz."

"Yıkım Projesine Karşı Durmalıyız"

Demir, "Bu anayasa değişiklik paketinde memura "toplu sözleşme hakkı veriyoruz" söylemi tam bir kandırmacadır. Çünkü; memura sözde "toplu sözleşme" hakkı veriyor fakat grev hakkı yok. Toplu sözleşmede uzlaşma sağlayamadığınızda sorun uzlaştırma kuruluna gidiyor, uzlaştırma kurulunu da hükümet atıyor ve kararları kesin yani yargı yolu kapalı, yani memurun örgütlenme ve hak araması konularında geriye gidişat söz konusudur. Hep birlikte bu yıkım projesine karşı durmalıyız" şeklinde konuştu, dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title