Haberler

Hendek, Örnek Engelsiz Kent

Başbakanlık Özürlüler İdaresi ile Sakarya'nın Hendek İlçe Belediyesi Arasında "Örnek Emgelsiz Kent Projesi" İmzalandı.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi ile Sakarya'nın Hendek ilçe Belediyesi arasında "Örnek Emgelsiz Kent Projesi" imzalandı.

İşbirliği protokolü anlaşması Hendek Belediyesi önünde gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu protokol imza törenine Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, Hendek Kaymakamı Harun Kaya, Belediye Başkanı Ali İnci, Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Programda, Özürlüler İdaresi Uzmanı Eser Atak tarafından, proje hakkında ve engellilerin hakları konusunda bilgi verdi.

Hendek Kaymakamı Harun Kaya, engelli engelsiz tüm insanların bu şehirde gezmeye hakkı olduğunu söyleyerek, "Hepimiz aynı haklara sahibiz. Ancak bazen fiziki şartlar sokaklarda engelli vatandaşlarımızın rahatça gezmelerine engel olabiliyor. Hendek bu konuda verdiği akülü araçlarla, yaptığı yol ve kaldırım düzenlemeleriyle örnek bir şehirdir" dedi.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven ise, engellilerin sosyal haklarında yapılan iyileştirmelerin ciddi bir şekilde arttığına dikkat çekti. Yapılacak düzenlemelerin özelikle engelli vatandaşlar tarafından denetlenmesi gerektiğini söyleyen Güven, "Başkan'a bugüne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah bu projenin devamında Hendek'te yapılanları görmeye Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu ile gelerek ikinci defa teşekkür edeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci arasında "Örnek Engelsiz Kent" protokolü imzalandı.

(İÇ-AK) 05.06.2008 17:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title