Haberler

Hem Suçlu, Hem Güçlü

AKP’li Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, geçen cuma günü konuşmasında hükümeti ve AKP’nin enerji politikasını eleştirdiği için konuşmasına müdahale ettiği ve sahneden indirdiği yazar Latife Tekin’in alkollü olduğunu iddia etti.

İşte susturma skandalının videosu

Latife Tekin kürsüden böyle indirildi / Foto - Galeri

Geçen cuma günü Karabük Kültür Sanat ve Sanayi Festivali kapsamında düzenlenen ‘Kentleşme Sanayi ve Edebiyat’ konulu konferansa katılan yazar Latife Tekin’in hükümeti ve AKP’nin enerji politikasını eleştirmesine kızarak, kürsüden inmesini isteyen Hüseyin Erer, yazara, Karabük’ün adını kötülediği ve siyaset yapmaya kalktığı için tepki gösterdiğini açıkladı.

Erer, yazarın konferansa alkollü çıktığını iddia ederek, şöyle konuştu:

“Bu festival için, Karabük Kültür ve Sanat Derneği 3 değerli edebiyatçıyı söyleşi için çağırdı. Amaçları ise Karabük ve benzeri yerlerde edebiyatımızın gelişmesi ve halkımızı aydınlatması için çeşitli fikirler vereceklerdi, bizi aydınlatacaklardı. Ama sayın Latife Tekin hanımefendi ise işi siyasete soktu. Öğrendiğimiz kadarıyla da söyleşiden 1 saat önce bir birahanede alkol alarak, sahneye alkollü çıkmıştır. Biz kimsenin alkol almasına karşı değiliz. Alkolün etkisiyle de birden bire sinirlendi. Amacı neydi bilemiyorum. Çok ciddi sözler sarf etti. Bu sözleri biz çözdürdük. Mesela, ‘Dağdan gelen ve iktidarı ele geçiren ki onlar, sevmiyorum onları’, ‘Karabük ne olmuş böyle bayanları örtünmüş’, ‘İktidarı ele geçirdiler. ‘Medya çok uslandı, her şey kontrollerinde’, ‘Halkın sesi çıkmıyor, çıkanın da başını eziyorlar’, ‘Yoksulların sesi çıkmıyor. Ülkemiz satılmış’, ‘Artık görüşürüz basında. İstediğim buydu.’ Daha sonra Karabük ve Karabük’deki hanım kardeşlerimizi aşağılayıcı sözler sarf etti.”

AKP’li olmasa da aynı tepkiyi göstereceğini belirten Erer, konuşmasını şöyle devam etti:

“Karabük’te yaşanan bu olayları bir Madımak olayına benzetmesi çok yanlıştır. Ben bunu Karabük halkına bir hakaret olarak değerlendiriyorum. Karabük çağdaş bir cumhuriyet kentidir. Ak Partili olmasam da aynı tepkiyi koyardım. Yaptıklarımdan pişman olduğum için değil, bir misafirimiz olduğu için kendisinden özür diliyorum. Böyle bir olay nedeniyle Türkiye gündemini tuttuğumuz için de Türk halkından özür diliyorum. Konu mahkemeye taşındı. Mahkeme sonunda kendisini isterse Karabük’e davet ederiz ve onu Karabük’ü gezdirerek, Karabük’ü ve halkını tanıtma fırsatı bulmuş oluruz.”

  

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title