Haberler

Hekimoğlu: Cmk'daki Hükümler İhlal Edildi

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın Avukatı Atilla Hekimoğlu, Müvekkili Yönünden Ceza Muhakemeleri Kanunundaki (Cmk) Hükümlerin Açıkça İhlal Edildiğini Savundu.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın avukatı Atilla Hekimoğlu, müvekkili yönünden Ceza Muhakemeleri Kanunundaki (CMK) hükümlerin açıkça ihlal edildiğini savundu.

Hekimoğlu, müvekkilinin serbest bırakılmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, yakalama ve gözaltına alma unsurlarının CMK'da düzenlendiğini hatırlattı.

Hekimoğlu, ''İbrahim Fırtına Paşa yönünden CMK'daki hükümler açıkça ihlal edilmiştir. Ne yakalamanın ne göz altına almanın unsurları mevcut olmadığı halde yakalanıp gözaltına alınarak buraya getirilmiştir. Doğrudan başsavcı veya vekili tarafından soruşturma yapılması gerekirken İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülerek 3 günü aşkın süre gözaltında kalmıştır'' diye konuştu.

Bu uygulamanın hukuka uygun olmadığını, bu konuda itirazlarını yapmalarına rağmen sonuç alamadıklarını ifade eden Hekimoğlu, şöyle devam etti:

''Avukat arkadaşlarımızla yazılı olarak durumu değerlendireceğiz. Alınan sonuç bizim için memnun edici. Ancak, bu süreç izlediğim kadarıyla hukukun üstünlüğü prensibinde yürüyen bir süreç değil, endişe vericidir. Hukuk kuralları ihlal edilerek bir soruşturma yürütülmektedir. Bunu eski bir hakim olarak bizzat görmekten üzüntü duyuyorum. Adeta birçok hukuk kuralının üzeri çiğnenerek bir soruşturma yapılmaktadır.''

Hekimoğlu, Fırtına'nın ifadesini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'nın odasında verdiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title