Haberler

Hekimler 14 Martta "Görev Bırakacak ya da Yavaşlatacak"

Sağlık Alanındaki Bazı Düzenlemelere Karşı Çeşitli Sivil Toplum Örgütlerince Yapılacak Eylemler Kapsamında, 14 Martta Türkiye Genelinde Hekimlerin Bir Günlüğüne Görevi Bırakacağı ya da Yavaşlatacağı 'Görev Etkinliği' Düzenlenecek.

Sağlık alanındaki bazı düzenlemelere karşı çeşitli sivil toplum örgütlerince yapılacak eylemler kapsamında, 14 Martta Türkiye genelinde hekimlerin bir günlüğüne görevi bırakacağı ya da yavaşlatacağı ''görev etkinliği'' düzenlenecek.

Ankara Tabip Odası Başkanı Önder Okay düzenlediği basın toplantısında, sağlık alanındaki bazı düzenlemelere karşı çeşitli sivil toplum örgütlerince ''Sağlık Hakkına Sahip Çıkıyoruz'' başlığı ile Mart ayında düzenleyecekleri eylemler hakkında bilgi verdi.

Okay, ''Mali Zorunluluk Sigortası'', ''Torba yasa'' gibi düzenlemelerin, iktidarın halkın yoksul kesimini yok sayan uygulamaları olduğunu öne sürdü.

Bu kapsamda 1 Martta Ankara'daki bir sağlık ocağında ''Sağlık ocaklarımıza sahip çıkıyoruz'' sloganıyla basın açıklaması düzenleneceğini belirten Okay, 5-9 Mart günleri arasında ''Beyaz referandum'', 11 Martta Sağlık Bakanlığı önünde ''Beyaz miting'' yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title