Haberler

Heidi'nin Keçileri Sivas'ta

Çizgi film karakteri Heidi ile Peter'in Alp Dağları'nda otlatmaya çıkardığı Saanen keçilerinden 72 adeti Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılarak, hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunuluyor.

Çizgi film karakteri Heidi ile Peter'in Alp Dağları'nda otlatmaya çıkardığı Saanen keçilerinden 72 adeti Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılarak, hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunuluyor.

Koyulhisar ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan proje kapsamında 6 aileye 72 Saanen keçisi ile 6 teke törenle dağıtıldı.

Koyulhisar Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende, Saanen keçileri ve tekeler ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Kaymakam İsmail Sündük, SYDV tarafından hazırlanan proje kapsamında her aileye 12 Saanen keçisi ve 1 teke verilmek üzere 6 aile için ihaleyle 72 Saanen keçisi ve 6 teke aldıklarını söyledi.

İlçede süt verimi yüksek olan keçi yetiştiriciliğini yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten Kaymakam Sündük, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 6 ailemize 12+1 şeklinde Saanen keçisi projesi yaptık. Bu vesileyle burada süt verimleri yüksek olan keçi yetiştiriciliğini geliştirmeye çalıştık. İki ayrı ihale düzenledik ve Samsun bölgesindeki keçilerimiz geldi. Koyulhisar bölgesinde İsviçre menşeli Saanen keçisi ırkının yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve süt verimliliğinin önemli ölçüde artmasını bekliyoruz" dedi.

Koyulhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferudun Şensoy ise proje kapsamında alınan Saanen keçilerinin Kadife ve Gökdere köylerindeki ihtiyaç sahibi 6 aileye dağıtıldığını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Keçiler daha sonra kurayla fayda sahibi ailelere teslim edildi.

Bu arada dağıtım sırasında kaçarak ilçe adliyesinin de bulunduğu koridora giren keçiler görevlilere zor anlar yaşattı.

Törene, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, SYDV Müdürü Sema Bektaş, İl Genel Meclisi üyeleri Eyüp Ayın ve Aşkın Fırat ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title