Haberler

Hed: "Uyap'ın Neden Yetersiz Kaldığı Sorgulanmalı"

Hukukun Egemenliği Derneği (HED) Genel Başkanı Erdem Akyüz, adalet ve yargı işlemlerinin internete bağlanarak işlemesini sağlayan ancak son günlerde sorun yaşayan Ulusal Yargı Ağı Projesi'nin (UYAP) neden yetersiz kaldığı ve ne gibi malzemelerin kullanıldığının sorgulanması gerektiğini kaydetti.
Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Akyüz yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın yargıy...

Hukukun Egemenliği Derneği (HED) Genel Başkanı Erdem Akyüz, adalet ve yargı işlemlerinin internete bağlanarak işlemesini sağlayan ancak son günlerde sorun yaşayan Ulusal Yargı Ağı Projesi'nin (UYAP) neden yetersiz kaldığı ve ne gibi malzemelerin kullanıldığının sorgulanması gerektiğini kaydetti.

Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Akyüz yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın yargıyı bilgisayar ortamına taşıyan Ulusal Yargı Ağı Projesi'ndeki sistem hataları nedeniyle vatandaşların hiçbir şekilde yargılama kayıtlarına ulaşamadığını belirtti. Adliyelerde işlemlerin yapılamadığını, dava harçları, keşif ve bilirkişi ücretlerinin yatırılamadığını kaydeden Akyüz, "Yeni davalar açılamamakta, bilgisayar ve veznelerde uzun kuyruklar oluşmaktadır, işlemler süresinde yapılamamakta, hak kayıpları olmakta, bu yüzden büyük kavgalar ve tartışmalar yaşanmaktadır" dedi. Akyüz, Adalet Bakanlığı'nın sistemin yetersizliği nedeniyle, hakim ve savcıların işlem ve kararlarını, çalışma saatleri dışında evlerinden yapmaları önerisini "garip ve anlaşılmaz çözüm" olarak değerlendirdi.

UYAP'taki hataların nedeninin, sistemin fazla yüklü olması ve yenilenmesi gibi gerekçelere bağlanamayacağını kaydeden Akyüz, "4-5 sene gibi çok yakın bir geçmişte, çok büyük paralar harcanarak yapılan sistemin neden yetersiz kaldığı ve ne gibi malzemelerin kullanıldığı sorgulanmalıdır" dedi.

Akyüz alınan bilgisayar, yazıcı ve özellikle diz üstü bilgisayarların kimin kullanımında ve ne durumda olduğunun araştırılması gerektiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle yenilenecek sistemin, 4-5 sene sonra aynı hatayı vermemesi için önlemler alınmalı, bu konularda şeffaf davranarak kamuoyu ve ilgili kuruluşlarla ortak çalışmalar yapılmalıdır. Aksi halde 'her 5 senede bir sistem kilitlenecek' yeni ihaleler, yeni masraflar yapılacak ve yeni sorumluluklara neden olunacaktır." (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title