Haberler

Hdp Van Milletvekili Hezer'e Tepki

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine ilişkin, "Bu şekilde hareket eden milletvekillerinin dokunulmazlıkları ayrıca ele alınmalıdır.

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine ilişkin, "Bu şekilde hareket eden milletvekillerinin dokunulmazlıkları ayrıca ele alınmalıdır. Milletin vergileriyle aldıkları maaşlarla at oynatmalarına ve o Meclis'i, o kürsüyü işgal etmelerine izin verilmemelidir" dedi.

Ömeroğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yıllardır terörle mücadele ettiğini hatırlattı. Terörle mücadelede birçok ocağın söndüğünü belirten Ömeroğulları, şöyle devam etti:

"İçimiz kan ağlıyor. Her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Artık televizyonları açamaz, izleyemez duruma geldik. Bu ülke hepimizin ve hepimize yeter. Kardeşlik, bizim için her şeyin üzerindedir. Bizi asıl üzen, bu ülkede büyüyüp ekmeğini yemiş, bu ülkenin sofrasına oturmuş, bu ülkede karnını doyurmuş, ülkenin en büyük makamlarına kadar tırmanmış gelmiş ama yine de bu ülkeye hançer sokanlardır. Asgari ücretle çalışan kişilerin de ücretlerinden kesilen vergilerle Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük makamlarına gelen milletvekilinin bu ülkenin dibine dinamit koyanlara çanak tutması ve onlara destek vermesi, bizi ziyadesiyle üzüyor. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. Buna derhal çözüm bulunmalıdır. Bu şekilde hareket eden milletvekillerinin dokunulmazlıkları ayrıca ele alınmalıdır. Milletin vergileriyle aldıkları maaşlarla at oynatmalarına ve o Meclis'i, o kürsüyü işgal etmelerine izin verilmemelidir."

"Ülkemizdeki kardeşliğe ve bütünlüğe darbe"

Bursa Van Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Tacar da Hezer'in teröristin taziye çadırına gitmesini kınadıklarını söyledi. Bu davranışın bir siyasi partiye ve o partinin çatısı altında siyaset yapanlara yakışmadığını vurgulayan Tacar, "Olmaması gereken şeyler, kınıyorum. Siyasi partiler, onların seçilen milletvekilleri, daha ılımlı davranmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Bursa Ağrı İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Erhan Öztürk, Hezer'in davranışını doğru bulmadıklarını ifade ederek "Bu durum, ülkemizdeki kardeşliğe ve bütünlüğe darbe vurmaktadır. Ülkemizdeki siyasetçilerin birlik ve beraberliğe katkıda bulunması gerekirken bu tarz bir eylemde bulunmasını kınıyoruz" diye konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şube Başkanı Harun Ertaş ise bazı kişilerin TBMM'nin gücünü kullanarak her şeyi yapabileceklerini zannettiklerine işaret ederek devletin öncelikle resmi kurumlarda çalışıp bu zihniyette olanları uzaklaştırması gerektiği kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Tuğba Hezer Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title