Haberler

HDP Sözcüsü Günay Kubilay Açıklaması

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, Anayasa Mahkemesinin, eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkındaki kararını "Çok geç olsa da düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında alınmış olumlu bir karar." şeklinde değerlendirdi.

Kubilay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesinin Önder'in, "ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiği" kararına değindi.

Anayasa Mahkemesinin kararıyla Önder'in eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte ceza aldığı dosyanın da bir kez daha bozulduğunu vurgulayan Kubilay, "Çok geç olsa da düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında alınmış olumlu bir karar. Önder'in derhal tahliye edilmesi ve Demirtaş ile birlikte bu dosyadan haklarında beraat kararları verilmesi gerekiyor." dedi.

Diyarbakırlı annelerin dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde yaptığı oturma eylemini anımsatan Kubilay, "Bir kez daha bütün anneleri Meclise çağırıyoruz. Çözüm yeri, çözümün adresi Meclistir." diye konuştu.

Mecliste görüşülen yargı reformu paketini eleştiren Kubilay, "OHAL uygulamalarının kalıcı hale getirildiği, TCK'den kaynaklanan ağır haksızlıkların giderilmediği, adalet sistemine reform düzeyinde en ufak bir katkının sağlanmadığı bir paketin bu toplumun sorunlarına çözüm olması mümkün değildir." iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir yıl gibi kısa bir zaman diliminde iflas ettiğini ileri süren Kubilay, "Sistemi yamalarla, pansumanlarla iyileştirme çabaları boşunadır." dedi.

Eylül ayı enflasyon rakamına değinen Günay Kubilay, "Bir yıl boyunca elektriğe yüzde 60, doğal gaza yüzde 52, akaryakıta yüzde 30 zam gelen ve enflasyonun yüzde 9 olduğu ülke ancak Türkiye olabilir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Mustafa Fehmi Kubilay Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title