Haberler

Hdp Mersin'de Umutlu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersi İl Başkanlığı Parti Meclis (PM) üyesi Nihat Akdoğan, Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş'ın oy oranının yüzde 10'un üzerinde olduğunun görüldüğünü ifade ederek, "Biz seçimlere hazırız. Mersin'de de adayımızın oy oranının yüzde 14 ile 15 arasında olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersi İl Başkanlığı Parti Meclis (PM) üyesi Nihat Akdoğan, Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş'ın oy oranının yüzde 10'un üzerinde olduğunun görüldüğünü ifade ederek, "Biz seçimlere hazırız. Mersin'de de adayımızın oy oranının yüzde 14 ile 15 arasında olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

HDP Mersin İl Başkanlığı'nda cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili toplantı düzenleyen Parti İl Yönetimi, seçime hazır olduklarının mesajını verdi. HDP İl Eş Başkanı Sevgi Aktaş, bir aydır süren bir cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarının olduğunu kaydederek, "Çok yoğun bir şekilde geçti. Şunun da farkındayız, çok adil koşullarda geçmedi. 3 aday var ama 2 çizgi yarışıyor. Biz hakların sesi olarak cumhurbaşkanlığına adayız. Adayımızın da dediği gibi cumhurbaşkanlığı tek dil tek vatan değil; bütün kimliklerin bütün renklerin, bütün ötekileştirilenlerin, sesini soluğunu çıkarmayanların da sesinin çıkacağı yer diyoruz. Adayımızı burada destekliyoruz" diye konuştu.

"BİZ SEÇİMLERİN HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE GEÇMESİNDEN YANAYIZ"

HDP Mersin İl Başkanlığı PM üyesi Nihat Akdoğan ise, eşit koşullarda seçim süreci götüremediklerini savunarak, "Bir taraftan devletin imkanlarını kullanan, seferber edilmiş bir aday, onun yanında diğer bir adayın da bütün kurumların desteğini bir nevi alan, buradaki hiçbir çalışmasının engellenmediği başka bir aday. Diğer taraftan ise halkların ve değişimin adayı olan cumhurbaşkanı adayımız da Mersin'de bir taraftan arkadaşlarımız işlerinden, emeklerinden vazgeçerek buraya gelip çalışma yaparken, bir taraftan bizim vergilerimizle maaşlarını alan insanlar bizim astığımız posterleri, afişleri gidip rahatlıkla indirebiliyor. Dolayısıyla biz yerel yönetimlerin başı olan insanların da buradan bu demokratik olmayan tavırlarını da kınamak istiyoruz. Biz seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçmesinden yanayız. Hangi aday olursa olsun, nerede afiş veya posteri varsa bizim için fark etmiyor. O yüzden insanlar bir taraftan emek verecekler, kırk kanaat kendi adayı için propagandalarını yapacaklar diğer taraftan da devletin itfaiye aracını kullanarak o posterleri, o afişleri indirmeye çalışıyorsunuz. Dolayısıyla birilerinin yüzleri kızarması gerekiyor. Biz bunlara rağmen bütün partilerden daha çok çalıştık, daha çok halka ulaştık. Bizim alanda bir sıkıntımız yok" şeklinde konuştu.

"MERSİN'DE YÜZDE 14 İLE 15 ARASINDA OY ALMAYI BEKLİYORUZ"

Mersin'de seçime artık hazır olduklarının altını çizen Akdoğan, "Avrupa Parlamentosundan bir heyet gözlemci olarak Mersin'deki seçimleri gözlemleyecek. Diğer bir yandan İnsan Hakları Derneği seçimleri bir gözlemci heyeti ile takip edecek. Çünkü seçim dönemlerinde yaşadığımız hırsızlıkların ne kadar büyük boyutlarda olduğunu herkes biliyor. O yüzden sandıklara, oylarımıza sahip çıkacağız. En son dün baktığımızda Türkiye genelinde 3 tane anket açıklandı. Bu 3'ünde de adayımızın oylarının yüzde 10'un üzerinde olduğunu görüyoruz. Son seçimle birlikte birçok şey değişti. Diğer adaylar insanlar arasında farklı bir şey yaramadı. Biz Mersin'de HDP'nin oy oranının yüzde 14 ile 15 arasında olduğunu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Nihat Akdoğan Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title