Haberler

HDP'li Vekil Başaran: Bende Babamı Kirli Savaşta Kaybettim

Güncelleme:

HDP'li Vekil, babasını 22 yıl önce kirli savaşta yitirdiğini belirtti.

Kayıp yakınları ve İHD'nin ortaklaşa düzenlediği eyleme katılan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, 22 yıl önce babasını da kirli savaşta kaybettiğini ancak buna rağmen kin ve nefret olmaksızın müzakere ve barış için çalışacaklarını belirtti.

İHD Şubesi ve kayıp yakınları 341. haftada İnsan Hakları Anıtı önünde adalet talebini yineledi. Eyleme HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, DBP'li ill ve ilçe yöneticileri, KURDİ-DER temsilcileri de katıldı.

Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde konuşan Ayşe Acar Başaran, milletvekili olarak değil kayıp yakını olarak eyleme katıldığını belirterek, "Savaşın nasıl etki ettiğini, nasıl kavurucu bir şey olduğunu bir kez daha ifade etmek için buradayım. 40 yıldır devam eden bir savaş var. Bu 40 yıllık savaşta her gelen iktidar 'bitireceğiz, yok edeceğiz, sonunu getireceğiz' dediler ama tüm dünya örneklerinde görüldüğü gibi bu şekilde çözülebilecek bir sorun değildi. Ben bu savaşta 22 yıl önce babamı kaybettim ve bugün kin, öfke, nefret duymadan gelin bu işi müzakere ile oturup masada çözelim diyenlerden biriyim" dedi.

"BU KİRLİ BİR SAVAŞTIR"

Savaşta bedel verenlerin bir araya gelip çözümden ve barıştan yana olduklarını haykırmalarıyla çözüm olabileceğini belirten Başaran, polis ve asker ailelerine seslenerek, "Bende bu savaşta kayıp veren biriyim, siz de artık bu hükümete, Erdoğan'a bu savaşın sizin savaşınız olmadığını yüksek bir sesle haykırmak durumundasınız. Birilerinin iktidar ve koltuk hırsı için 3 yaşından 70 yaşına kadar insanlarımızı kaybediyoruz. Bu savaş Erdoğan'ın kirli savaşı ve koltuk savaşıdır. Bir dahaki Cumartesi eyleminde onlarda buraya gelsin bizim gibi haykırsın. Bu tuzu kurulara bir cevap vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ayşe Acar Başaran Batman Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

ali şoreş:

Savaş değil, terör. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title