Haberler

Hdp'li Sancar: Mazbata Verilmeyen Yerlerde Seçim Yenilensin

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen adaylara mazbata vermeme kararına tepki göstererek, söz konusu yerlerde seçimlerin yenilenmesi için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen adaylara mazbata vermeme kararına tepki göstererek, söz konusu yerlerde seçimlerin yenilenmesi için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, YSK önünde basın açıklaması yaptı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sona erdiğini ancak seçimlerle ilgili tartışmaların bitmediğini belirten Sancar, YSK tarafından alınan kararları eleştirerek, bu kurumun tarafsızlığını yitirdiğini savundu. Sancar, "YSK en son verdiği kararda, KHK ile ihraç edilmiş adayların seçildikten sonra mazbatalarının verilmeyeceğini açıkladı. Bu gerçekten akla, hukuka ve ahlaka sığdırılamayacak bir karardır. Anayasanın bu konudaki kararları bellidir" dedi.

'BU KARAR, SEÇMEN İRADESİNE DARBEDİR'

Söz konusu ilçelerde partilerinin açık farkla seçimi kazandığını belirten Sancar, "YSK aldığı kararda, mazbatayı bu ilçelerdeki 2'nci en yüksek kişiye vermiştir. Bu karar, seçmen iradesine darbedir. Bizatihi Türkiye'de demokrasinin geleceğine darbedir" diye konuştu.

YSK'nın bu kararıyla ilgili olağanüstü itiraz yoluna başvuracaklarını ve YSK üyeleriyle ilgili Hakimler Savcılar Kurulu'na şikayette bulunacaklarını ifade eden Sancar, şunları söyledi:

"Şu anda 26 yerde seçilmiş adaylarımıza mazbataları verilmemektedir. En başta Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk'ün mazbatası bekletilmektedir. Yine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkanlarımızın mazbataları verilmemiştir. Bunun yanında 24 yerde daha mazbatalar bekletiliyor. YSK, görevini kötüye kullanmıştır, işlevini aşmıştır, seçim güvenliğine ve geleceğe ağır darbe indirmiştir."

Milletvekili Sancar, YSK'nın KHK'lı adaylara mazbata vermeyeceğini duyurduğu yerlerde seçimlerin yenilenmesi için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü:

-Mithat Sancar açıklama

-Detay

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Muhammet BAYRAM/ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Yüksek Seçim Kurulu Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title