Haberler

Hdp'li Paylan, TBMM'de Paskalya Yumurtası ve Çöreği Dağıttı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : HDP'li Paylan'ın paskalya yumurtası ve çöreği dağıtması Vekillerin yumurta tokuşturması "Torba kanun" tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Zorunlu trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul Projesi, terörizmin finansmanıyla mücadele, gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi ile ilgili yeni düzenlemeleri içeren "Torba tasarı"nın görüşmelerine başlandı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, zorunlu trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul Projesi, terörizmin finansmanı suçuyla mücadele, gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi ile ilgili yeni düzenlemeleri içeren "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Ki·msesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun i·le Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deği·şi·kli·k Yapılmasına Dai·r Kanun Tasarısı"nın görüşmelerine başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

HDP'li Paylan'ın paskalya yumurtası ve çöreği dağıtması

Vekillerin yumurta tokuşturması "Torba kanun" tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

Zorunlu trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul Projesi, terörizmin finansmanıyla mücadele, gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi ile ilgili yeni düzenlemeleri içeren "Torba tasarı"nın görüşmelerine başlandı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, zorunlu trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul Projesi, terörizmin finansmanı suçuyla mücadele, gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi ile ilgili yeni düzenlemeleri içeren "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Ki·msesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun i·le Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deği·şi·kli·k Yapılmasına Dai·r Kanun Tasarısı"nın görüşmelerine başlandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

Toplantıda, "torba kanun" tasarısının görüşmelerine geçilmeden 2 saat süren usul tartışması yaşandı.

CHP, HDP ve MHP milletvekilleri düzenlemenin, "torba tasarı" olarak gelmesine ve "Kanal İstanbul" ile ilgili tek kanunda tek kelimelik değişiklik yapılmasına yönelik eleştirilerde bulundular.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, tasarıyla benzer içeriklerdeki kanun tekliflerinin dikkate alınmadığını öne sürdü.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, 2016 yılı bütçesine ilişkin HDP'nin muhalefet şerhinin basılmamasına tepki gösterdi.

Şerhlerinin Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı tarafından "subjektif gerekçelerle reddedildiğini" savunan Paylan, komisyon başkanı Bilgiç'e "Bu konuda bir tavır oluşturun. Bundan sonra da bu keyfi tutumunuz devam edecek mi?" diye sordu.

Komisyon Başkanı Bilgiç, HDP'nin muhalefet şerhinde Anayasa ve İçtüzüğe aykırı ifadelerin bulunduğunu ve bunun subjektif bir değerlendirme olarak ele alınamayacağını kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğu, HDP'nin muhalefet şerhinin içeriğine katılmadığını, ancak buna ilişkin komisyon başkanlığının karar vermesinin doğru olmadığını savundu.

Muhalefet milletvekilleri, tasarının maddelerinin ilgili ihtisas komisyonlarına gönderilmesini ya da alt komisyon kurulmasını istediler.

Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, tasarı ile ilgili söz aldı.

Öte yandan, komisyon toplantısı öncesinde HDP İstanbul Milletvekili Paylan, komisyon üyesi milletvekilleri ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a paskalya yumurtası ve çöreği dağıttı. Paylan, toplantının başlangıcında hükümeti temsil eden Bakan Ünal ile yumurtasını tokuşturdu.

Kaynak: AA / Güncel

Süreyya Sadi Bilgiç Mahir Ünal İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title