Haberler

HDP'li Önder: Öcalan, Tarihi Bir Mektup Kaleme Alıyor

Güncelleme:

HDP'li Önder, İmralı Adası'nda dün görüştükleri Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'taki Nevruz kutlamasında okunmak üzere bir mektup kaleme aldığını söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, bir grup arkadaşı ile birlikte İmralı Adası'nda dün görüştükleri Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'taki Nevruz kutlamasında okunmak üzere bir mektup kaleme aldığını söyledi. Önder, "Daha önceki iki mektuptan farkının ne olacağını sordum. Sayın Öcalan, 'Daha öncekiler bir barış çağrısıydı, bu mektup demokratik bir Cumhuriyet için ve bu Cumhuriyetin inşası için hepimize hayati önemde lazım olan ve evrensel olan bir perspektif verecektir' dedi" diye konuştu.

İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüşen HDP heyetinde yer alan Milletvekili Sırrı Süreya Önder, yaptıkları görüşmenin detaylarını Avrupa'da PKK ile aynı çizgide yayın yapan Med Nuçe Tv'ye anlattı. HDP'li Önder, Öcalan'ın Dolmabahçe Sarayı'nda ortak açıklanan deklerasyonu ile ilgili net bir değerlendirmede bulunduğunu ve bunun tarihi bir anlama sahip olduğunu anlattı.

"TÜRKİYE'NİN DEMOKRATİKLEŞMESİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT"

Sırrı Süreyya Önder şöyle dedi:

"Nitelikli bir müzakereye tam anlamı ile kapı açtığını, bu anlamda yapılan bu ortak açıklamanın öneminin herkes tarafından iyi kavranması gerektiğini, 10. maddede bir anlamda soyutlama ile ifade edilen başlıkların Türkiye'nin demokratikleşmesi için tarihi bir fırsat ve nitelik içerdiğini buna herkesin bu anlamı ve önemi bilerek yaklaşması gerektiğini, özellikle devletin ve hükümetin bunun anlamını çok derinlikli olarak kavraması gerektiğinin önemini, ciddiyetini vurguladı. Bizleri ve açıklamada emeği geçen herkesi teşekkür etti."

TARİHİ MEKTUP GELİYOR

Abdullah Öcalan'ın 'Nevruza dönük tarihi bir mektubu kaleme aldığını' anlattığını anlatan HDP'li Önder, "Kendisi bir takım temel nokta ve vurgularını bizimle paylaştı. Nevruz'dan önce bunu bize iletecek, bizim aracılığımızla halklarımız ile bütün ülke ve dünya kamuoyu ile bunu paylaşacağız. İçeriğine dair bir şey söyleyemem şu anda doğru olmaz. Ama niteliğine dair kendisinin yaptığı değerlendirmeyi paylaşabilirim sizinle. O da şudur; Barışa giden yolun teorik, pratik, ve nitelik bakımından bütün detaylarının ulusal olarak yer alacağı bir anlamda hem ülkemiz için hem bölgemiz için kıymetli bir yol haritası ve yepyeni bir perspektif içereceğini söyleyebiliriz."

MEKTUBUN DİĞERLERİNDEN FARKI NE OLACAK?

Görüşme sırasında Abdullah Öcalan'a, Nevruz için yazdığı mektubun önceki iki mektuptan farkının ne olduğunu sorduğunu anlatan Sırrı Süreya Önrder, "Bana 'Daha öncekiler bir barış çağrısıydı, bu mektup demokratik bir Cumhuriyet için ve bu Cumhuriyetin inşası için hepimize hayati önemde lazım olan ve evrensel olan bir perspektif verecektir' dedi. Öcalan, tartışmalar ile süreci bu nitelikte ve bu derinlikte yürüteceklerini söylediğini ifade etti.

İZLEME HEYETİ

HDP'li Sırrı Süreya Önder, HDP ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan arasında tartışma yaratan izleme heyeti ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sayın Yalçın Akdoğan tarafından yapılan bizim ve süreç açısından da sıkıntılı bir açıklama. Çünkü o açıklamada belki kabul edilebilecek tek yan, isimlerin henüz netleştirilmemiş olmasıydı ama ilkesel olarak ve bütün bu müzakerelerin neredeyse olmaz ise olmazı anlamında ruhunu teşkil eden bir kurum olarak bu izleme heyeti oluşturulacaktır. Bugünkü görüşmemizde buda ayrıntılı olarak ele alındı. Netleştiğinde kamuoyu ile hemen sıcağı sıcağına paylaşacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Abdullah Öcalan İmralı Adası 21 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (56)

YEŞİLÇAM:

okuma yazması varmı bunun. .

12
221
yanıtYanıtla
Murat AkerMobil-IOS:

Pislik herif idam edin

14
120
yanıtYanıtla
al sana acı hakikatmobilWeb@haberler.com:

Okuldaki karşıt görüş,trafikteki maganda kurşunu, komşular birbirine girdi yada sokakta omuz atma cinayeti diye sunulan haberlerin aslı nedir bilyormusun .. Bu haberlerin altında aslında gizlenen kürt türk çatışması var .apo idam edilmedikçe kan davası bitmez barış olmaz. Üzeri örtüldükçe yara azar. Çok yakın bir gelecekte yüz binlerce insanın öleceği bir iç savaş çıkar. Hiç kimse bu işten kazançlı çıkmaz. İki miletin arasında tam bir kucaklaşma için aponun idamı şart

4
70
yanıtYanıtla
OLAY YERI:

APO ASILMALIYDI DIYENLER YESILE BASSIN.

20
16
yanıtYanıtla
Demokrat.Mobil-ANDROID:

apo bir dùnya lideridir bunu yakında herkes górecek.

14
16
yanıtYanıtla
OLAY YERI:

APO ASILMALIYDI DIYENLER YESILE BASSIN.

16
13
yanıtYanıtla
Diyarbakirli:

Senide öcalaninda allah belanizi versin. . .

16
10
yanıtYanıtla
hakMobil-ANDROID:

pislik herif vatana ihanetten yargılanacaksin

15
8
yanıtYanıtla
Mardinli kürtmobilWeb@haberler.com:

İşte önder dediğiniz böyle olur,,,

13
8
yanıtYanıtla
lil wayne:

niye hep konu kürtler olunca bütün türkler birlik oluyor anlayamadım gitti milliyetçiliğin olduğu yerde huzur olmaz. . . . .

13
7
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title