Haberler

Hdp'li Kaya'dan Kına Gecesi Saldırısında Ölenlerin Yakınlarına Ziyaret

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, terör örgütü IŞİD'in Gaziantep'te kına gecesine düzenlediği bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, terör örgütü IŞİD'in Gaziantep'te kına gecesine düzenlediği bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

HDP'li Hüda Kaya, partililerle birlikte geçen Beybahçe Mahallesi'ndeki kına gecesine terör örgütü IŞİD tarafından 20 Ağustos'ta düzenlenen bombalı saldırıda yaşamı yitirenlerin ailelerine taziye ziyareti gerçekleştirdi. Saldırıda yaralanan gelin Besna Akdoğan'ın evini de ziyaret eden Kaya, Ziya ve Gülistan Akdoğan çiftine olayda yakınlarını kaybettikleri için başsağlığı dileklerini iletti. Kaya, saldırının getirdiği acıyı telafi etmek için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. Hüda Kaya, şunları söyledi:

"Ölüm hepimiz için. Bu dünyada baki kalmayacağımızın farkındayız ama yaşamı cehenneme çevirenlere karşı bizim de bir duruşumuzun olması gerekiyor. İnsanlar mutlu yaşayıp doğal yaşam çerçevesinde kendi akıbetiyle, kendi eceliyle elbette ölebilirler ve ölmeliler zaten. Ama bugün maalesef insanlık birbirini yiyen bir vampire dönüşmüş durumda. Maalesef insafsız politikler, insafsız, savaşçı politikalar bölgeyi bir ateş çemberine soktu ve olanlar bizim masum gariban insanlarımıza oluyor. İnanıyorum ki temiz, masum, kendi halinde, kimseye bir kötülük yapmadan kendi doğal yaşamlarında katledilen bu insanlar şehit oldular. Onlar mazlum yaşadılar, mazlum gittiler. Birileri gibi öyle, 'Başkalarının yaşamını katledelim, cehenneme çevirelim, savaş politikalarıyla katledelim, mahvedelim' diye art niyetlerle farklı planlarla yaşamadılar. Masum yaşadılar, masum gittiler. Allah sabırlar versin. Elbette bizler başta insan olarak böylesi bir acının en kısa zamanda telafi edilebilmesi için bütün gücümüzle üzerimize ne düşerse yapmak durumundayız. Bu bizin sorumluluğumuz."

Kızı Besna Akdoğan'ın kına gecesi törenine bombalı saldırı düzenlenen Ziya Akdoğan ise, patlamada yaşamını yitirenlerin 'şehit' sayılması için valilik tarafından gerekli belgelerin istendiğini ifade ederek, "Biz bu belgeleri verdik. Bu terör olaylarında ölenlerin şehit sayılması ile ilgili bir kanun varmış. Onun için başvurduk. Bize bugüne kadar mahkeme ile davayla ilgili bir bilgi vermediler. Biz sorduğumuz zaman 'Araştırma devam ediyor' diyorlar" diye konuştu.

Kaya ve beraberindekiler, saldırıda yaşamını yitiren diğer aileleri de ziyaret ederek taziyelerini iletti.

- Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Hüda Kaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
title