Haberler

Hdp'li Heyet Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan, “Her insan huzur ve mutluluk içerisinde bir Türkiye arzuluyor" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan, "Her insan huzur ve mutluluk içerisinde bir Türkiye arzuluyor" dedi.

1 Kasım seçimleri nedeniyle gezilerini sürdüren HDP Malatya milletvekili adayları, esnaf ziyareti yaptı. Esnaflardan destek isteyen adaylar Sarıcıoğlu Muhtarı Şinasi Sucu'yu da ziyaret etti. Muhtar Sucu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sucu, "Türkiye'de yaşayan insanların, ülkenin her metre karesinde hakkı var. Burada kimseler, hiçbir şekilde birbirinden ayrı hak sahipliği yapamaz, ayrım gayrım kimse istemez. Eğer bu coğrafyada, bu ülkede hep beraber doğduysak, başka bir yere gitme imkanımız da yok, ayrılma imkanımız da yok. Yaşadığımız coğrafya, bizi birliğe, beraberliğe, kardeşliğe mecbur kılıyor. Bu mecburiyeti, bu kardeşliği inşa edecekler de siyasetçilerdir. Bizler, seçtiğimiz siyasetçileri, hizmet yapsın diye seçiyoruz, çevremizdeki ülkelere bakıyoruz, ülkemize bakıyoruz, Allah, bize öyle bir ülke nasip etmiş ki, bu güzel toprakların üzerinde yaşıyoruz, bu toprakların üzerinde paylaşılmayacak neyimiz var" diye konuştu. Aydın Erdoğan ise Muhtar Şinasi Sucu'nun temennilerine katıldığını ifade etti. Erdoğan, "Bu topraklar üzerinde arzumuz, kan dökülmeden herkesin eşitlik ve adalet içerisinde korkudan uzak yaşaması, barış içerisinde bir arada yaşaması. Birbirine saygı ve hürmet temelinde inancıyla, etnik kökeni ile ne olursa olsun her insan huzur ve mutluluk içerisinde bir Türkiye arzuluyor. Bunun için eşitliğe, adalete ihtiyaç var, adaletin olmadığı bir yerde bir arada huzur içinde yaşama imkanı kalmaz. Kimsenin etnik kökeninden dolayı dışlamaması gerekir, kardeşlik diyoruz ama eşit kardeşlik diyoruz. Birbirine haksızlık eden, birbirinin dilini kesen bir kardeşlik eşit kardeşlik değildir. Herkes kardeşlik diyor ama adaletli bir kardeşlik olmalı diyoruz. Barışı sağlamak, memlekette kan dökülmesini engellemek istiyoruz. Ülke bu süreci yaşadı, 7 Haziran'dan sonra bu bozuldu, bunun yeniden tesisi gerekir" dedi.

"KÜRT DEMEK SUÇ HALİNE GELDİ"

Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanlığını da ziyaret eden Aydın Erdoğan, Kürt demenin de suç haline geldiğini ifade etti. Erdoğan, "Bizler diyoruz ki eşitlik ve adalet, barış kardeşlik ama eşit kardeşlik. Bakın, Birinci Dünya Harbi'nde, Çanakkale'de Yemen'de Kürt, Türk beraber ölmedi mi ama sonrasında ne oldu? Kürt demek suç haline geldi. Bu topraklar üzerinde Kürt yok muydu? Farklı inançlardan olan insanlar aşağılandı, zulüm gördü, zarar gördü. Onun için devlet zulümden vazgeçmeli, biz devleti demokratikleştirelim diyoruz, devleti yıkalım demiyoruz" şeklinde konuştu. Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Aliseydi Yücekaya ise "Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulan bir devlet değil, bu devleti ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları ile ve bizim gibi Kürdü, Türkü, mezhebi ne olursa olsun bunlar birlikte mücadele vererek bu ülkeyi kurdular. Biz birlikte bu ülkemize sahip olalım, kimsenin anaları, babaları ağlamasın, üzülmesin ben ve halkımız istediği bu" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title