Haberler

HDP'li Başaran, Grev'deki Öğretmenleri Ziyaret Etti

Güncelleme:

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Eğitim-Sen üyelerine destek ziyaretinde bulundu.

Eğitim Sen'e destek ziyaretleri sürüyor

Binlerce öğretmenin görevden el çektirilmesi ardından Batman Eğitim Sen Şubesi'nde başlatılan oturma eylemine ziyaretler sürüyor.

Çoğunun Eğitim Sen'li olduğu binlerce öğretmenin görevinden el çektirilmesi ardından Eğitim Sen Batman Şubesi'nde başlatılan oturma eylemine destek ve dayanışma ziyaretleri sürüyor.

DTK, KJA, DBP ve HDP temsilcilerinin yanı sıra HDP Batman milletvekillerinin de bulunduğu kitlesel bir ziyaret gerçekleşti.

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Eğitim Sen Batman Şubesi Eşbaşkanı Zelife Bulut, barışı, demokrasiyi, yaşamı savunan öğretmenlere bir darbe yapıldığını belirterek, "Onlar da biliyor bu topluma yol veren, yeni nesil yetiştiren eğitimcilerdir. Bir oyun oynanıyor ama bu Kürtlerin, demokrasi ve barışı savunanların ve muhaliflerin üzerinden oynanıyor. Bu zihniyet onu asla ve asla rahat bırakmayacak, iktidar bunu çok iyi biliyor. Ve biz eğitimciler amacımıza ulaşıncaya dek mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

Ardından konuşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise, öğretmenlerin duruşunun tarihte onurlu bir duruş olarak yer alacağını belirterek, "Dersim'de yapılan aslında bir ayrıştırma politikasıdır. Bir kısım öğretmen arkadaş görevine iade edilirken bir çoğunun muğlak bir durumu var. Şunu net olarak söylemek gerekiyor ya hepimiz ya da hiç birimiz. Sizin tarafınızdan bu net tutumun ortaya konulduğunu biliyoruz. Çünkü bir arkadaşımızın bile görevden alınması bizim açımızdan çok önemli. Bizim aramızdaki birliği bütünlüğü özelikle de sendikal açıdan birliğimizi yıkmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title