Haberler

HDP'li Başaran, Cezaevi Sorunlarını TBMM'ye Taşıdı

Güncelleme:

Türkiye'nin bir çok cezaevinde hak ihlallerinin yaşandığını iddia eden HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, sorunu TBMM'ye taşıdı

HDP Milletvekilinden TBMM'ye 'Cezaevi' Çağrısı

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Türkiye'de devam eden çatışma ortamının yansıması olarak cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri de artarak devam ediyor. Olayların bugün cezaevlerindeki yansıması, 1980 döneminde Diyarbakır Cezaevi'nde yaşanan uygulamaları aratmayan türden" iddiasında bulundu.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda konuştu.

TBMM'de konuşan Başaran, "Ben bir İnsan Hakları Komisyonu üyesi olarak bugün İnsan Hakları Komisyonu'na çağrıda bulundum, buradaki üç partinin İnsan Hakları Komisyonu'ndaki üyelerine de bir daha seslenmek istiyorum: Eğer bugün bu hak ihlallerini araştırmayacaksak, otuz yıl sonra, tekrar cezaevlerinde yaşananları araştırma komisyonu kurmayalım. Gelin, geçmişten ders çıkararak hep beraber bu hak ihlaline uğrayanların dertlerine derman olalım, cezalandırılanlara bir daha cezalandırma yolunu açmayalım" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title