Haberler

Hdp, Kanaat Önderleriyle Yemekte Buluştu

HAKKARİ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, kentin ileri gelenleri, kanaat önderleri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldiler.

Belediyenin organize ettiği yemeğe HDP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, HDP il eş başkanları Rahmi Temel ve Zeynep Besi Dara, DBP il eş başkanları Musa Çiftçi ve Berivan Akboğa, Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Yüksekova Belediyesi eş başkanları Ruken Yetişkin ve Tacettin Sefalı, Şemdinli Belediyesi eş başkanları Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız, Çukurca Belediyesi Eş Başkanı Servet Tunç, İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, HDP'ye başvuru yapan milletvekili aday adayları, kentin ileri gelenleri, kanaat önderleri, köy ve mahalle muhtarları, kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Burada konuşan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatiopğlu, yemeğe teşrif eden kanaat önderlerine, milletvekili adaylarına, HDP, DBP il eş başkanlarına, partililere ve 'barış anneleri'ne teşekkür etti. Kanaat önderlerinin ve ileri gelenlerin bölgede elde edilen kazanımlarda büyük katkılarının olduğunu anlatan Hatipoğlu, "Coğrafyamızda her zaman dengeleri sağlayan ve yaşanan toplumsal olaylarda, sorunların önüne geçmede ve çözüm bulmada önemli rol üstlendiniz. Halkımızın birlik ve beraberliğini bozmaya karşı geliştirilen komplolara karşı sizlerin sağduyulu duruşu, olası olayları engellemiş ve halkımız üzerinde geliştirilen bu komplolar boşa çıkarılmıştır" dedi.

Hakkari Belediyesi eş başkanları olarak belediyeciliği halkın üstende olan bir kurum olarak görmediklerini belirten Hatipoğlu, belediye olarak yapacakları bütün çalışmaları halkla beraber demokratik, katılımcı, çoğulcu ve şeffaf bir şekilde halkın denetimine açık olacak şekilde yürüttüklerini söyledi. Hakkari'yi yaşanılır bir kent haline getirmek için çaba gösterdiklerini anlatan Hatipoğlu, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket etmeseydik dünyanın da hayranlık duyduğu Rojava zaferini elde edemezdik. Büyük felaketlerle karşılaşıp kıyımlardan geçerdik. Bu konuda Hakkari'mizde her konuda el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde olmalıyız. Biz birlik olduğumuzda demokrasi ve özgürlüğe daha yakın olacağız" diye konuştu.

Yemekte söz alan HDP'nin Hakkari milletvekili adayı ve DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak ise, Hakkari'nin ileri gelenleri, kanaat önderleri, aydınları, aile büyükleri ve muhtarlarıyla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hakkari'de halk meclisinin bir araya geldiğini anlatan Irmak, "Bu meclis aracılığı ile birbirimizi dinlemek için bir aradayız. Bir çağrı yaptık kanaat önderlerimize, partimizin ileri gelenlerine, ailemizin değerli büyüklerine. Onlar da bu çağrımıza gerçekten güçlü bir destekle cevap verdiler ve dediler ki 'sizler doğru yoldasınız. Sizler iyi işler yapıyorsunuz. Bizler de sizi desteklemek için buradayız.' Burada bulunan bütün aile büyüklerimize gönül dolusu teşekkür ediyorum. Buradaki toplanmamız bile Kürt halkının ne kadar dayanışma içerisinde olduğunu gösteriyor. Bu süreçten nemalanmak isteyen, bu süreci provoke etmek isteyen gelsinler bu toplantıda kanaat önderlerimizi bir kez daha görsünler ve utansınlar. Sivil toplum budur. Özgür toplum budur" şeklinde konuştu.

Hakkari halkının sağduyusu, öncülüğü ve ortaya koyduğu tavırla barıştan, kardeşlikten yana olduğunu belirten Irmak, bu birliği bozmak isteyenlere karşı el ele verip, omuz omuza mücadele etme çağrısı yaptı.

8 Haziran'da Türkiye'nin bütün halklarıyla aydınlık bir güne uyanacağını ifade eden Irmak, "Kürt'üyle, Türk'üyle, Alevi'siyle Sünni'siyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle. Ezidi'siyle ve Hıristiyan'ıyla aydınlık bir Türkiye olacak. Bunun da motor gücü elbette Kürt halkı olacaktır. Bizim baraj sorunumuz yok" dedi.

Yemek programı, Hakkari'nin sevilen dengbejlerinden İsmail Seyranoğlu'nun mini konseriyle son buldu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Nihat Akdoğan Selma Irmak Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title