Haberler

Hdp İzmir Milletvekillleri Kürkçü ve Doğan, Mazbatasını Aldı

-İzmir milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü'nün mazbatasını alması,-Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan'ın konuşmaları, Milletvekilleri mazbatalarını alıyor- HDP'den İzmir milletvekili seçilen Kürkçü ve Doğan mazbatasını aldı HDP'den İzmir milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan mazbatasını aldı.

- İzmir milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü'nün mazbatasını alması,- Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan'ın konuşmaları, Milletvekilleri mazbatalarını alıyor- HDP'den İzmir milletvekili seçilen Kürkçü ve Doğan mazbatasını aldı HDP'den İzmir milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan mazbatasını aldı.İl Seçim Kurulu'nun kurulduğu Kültür Park Fuar Alanı içindeki Atlas Pavyonuna gelen Kürkçü, yanında nüfus cüzdanını getirmediği için bir süre bekledi. Daha sonra nüfus cüzdanı fotokopisini gösteren Kürkçü ile Doğan mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Emin Akbaş'tan aldı.Kürkçü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demokrasi meselelerinin taşıyıcısı olacaklarını belirterek, kurulma hazırlığında bulunulan koalisyonların hiçbirinin halkların demokratik ihtiyaçlarına yanıt verecek kapasitede olmadığını söyledi.Toplumsal muhalefet gücünün meclisteki sözcüsü olarak misyonlarını yerine getireceklerini ifade eden Kürkçü, şunları söyledi: "Önceki dönem kanunsuzlukların, hukuksuzlukların, yolsuzlukların giderilmesi, hem de özellikle çözüm, barış, demokratik anayasa işçilerin temel hakları, toplumsal haklar, asgari ücret, emeklilerin hakları, taşeron çalışma konusunda meclisin geçmiş dönemde işlediği günahların telafisi için çaba göstereceğiz. Esasen 2019 seçimlerinde Türkiye'nin yönetici gücü olmak üzere uzun vadeli bir yürüyüş hattı üzerinde bugün Ankara'ya doğru yola çıkıyoruz."Müslüm Doğan ise "Ortak vatanımızda gerçek bir demokrasinin inşası için yola çıktık" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ertuğrul Kürkçü Müslüm Doğan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title