Haberler

HDP Heyeti Kandil'e Gitti

Güncelleme:

5 Nisan'dan bu yana Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı adasına gidemeyen HDP heyeti, bu sabah kara yoluyla Irak'a geçti.

'Çözüm süreci' ile ilgili Hükümet ile HDP arasındaki tartışmalar nedeniyle 5 Nisan'dan bu yana Abdulah Öcalan ile görüşmek için İmralı adasına gidemeyen HDP heyeti, bu sabah karayoluyla Irak'a geçti. Heyetin bugün Kandil Dağı'na çıkarak KCK yetkilileri ile son süreci değerlendireceği belirtildi.

Adalet Bakanlığı'na başvurmalarına rağmen Abdullah Öcalan ile görüşmek için 5 Nisan tarihinden bu yana İmralı'ya gidemeyen HDP'nin İmralı heyetinde partinin Grup Başkan vekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve Özgür Kadın Kongresi'nden Ceylan Bağrıyanık yer aldı. Sırrı Süreyya Önder, heyette yer almadı. Habur sınır kapasından bu sabah Irak'a geçen heyetin, bugün Kandil Dağı'na çıkarak, KCK yetkilileri ile son durumu değerlendireceği ifade edildi.

"ALACAKARANLIKTA KOYULDUK KANDİL YOLUNA"

Heyette yer alan HDP Grup Başkan Vekili İdris Buluken, Twitter hesabından, "Alacakaranlıkta koyulduk Kandil'in yoluna. Bunca gidiş gelişler ve ilmek ilmek örülen emekler büyük barışla mutlaka taçlanacaktır. Süreç için AKP'nin ciddiyetsizligini değil, halkımızın taleplerini dikkate alıyoruz. Halkımız moralini bozmasın, barış'ın güvencesi HDP'dir.

Unutulmamalı ki süreç bugünlere tek taraflı çaba ve fedakarlıklarla geldi. Toplu iğne başı kadar küçük bir umuttan, büyük bir Barış'ı yaratma halkına sevdalı büyük düşünen insanların işidir. Küçük seçim hesaplarına saplanıp kalanlar, tarihe küçük hesaplarıyla karışıp kaybolurlar" diye yazdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan İmralı Irak Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

Milliyetçi MuhafazakârmobilWeb@haberler.com:

Zaten hdpkk terör örgütü o yüzden mecliste istemiyoruz

9
10
yanıtYanıtla
şirnakmobilWeb@haberler.com:

Ey devlet görüyorsun biliyorsun pkk nin 13yaslarindaki cocuklari dağa göturduklerini ben burdan pkk yi kınıyorum oyum hdp ye verecektim ama yemin bilah vermeyecegim

10
7
yanıtYanıtla
vhhgddvyMobil-ANDROID:

habere bakın kck yetkilileri ???????ne demek?????

7
9
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınbarış için hdp:

barış gelecek insanlar şahlanacak tek çare hdp

9
7
yanıtYanıtla
tek çare hdp:

inadına barış inadanına hdp

8
7
yanıtYanıtla
zinedine>:

gidişiniz olsun dönüşünüz olmasın.

7
8
yanıtYanıtla
YusufMobil-IOS:

Güzel hdp bu işi çözecek meclise lazım oyu hdp ye

7
7
yanıtYanıtla
JANA DILAmobilWeb@haberler.com:

KANDİLE SELAM OLSUNNN... KAHRAMAN GERİLLALARIMIZ KÜRDİSTAN SİZİN GURUR DUYUYOR... YOLUNUZ AÇIK OLSUN...

7
7
yanıtYanıtla
insanmobilWeb@haberler.com:

Oyumu hdp ye verecektim lakin çocuk kaçıran örgütten ne Farkı var bunların vazgeçtim oy falan yok size

7
6
yanıtYanıtla
HAYDAAMobil-IOS:

Nerde kürt yobaz var bu haberler.com a toplanmış

8
4
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title