Haberler

Hdp, Hazro'da Seçim Bürosu Açtı

Hakların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde seçim bürosu açtı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde seçim bürosu açtı.

Hazro Merkez Meydanı'nda bulunan seçim bürosunun açılışına HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, HDP Diyarbakır Milletvekili adayı İmam Taşçıer, Silvan Belediye Eşbaşkanı Melikşah Teke, Silvan HDP Eşbaşkanı Akın Başaran, DBP Silvan Eşbaşkanı Aynur Sümer, Hazro DBP Eşbaşkanı Güler Doğu Özsavcı ve partililer katıldı. Açılış öncesi konuşan HDP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, bugün bütün dünyanın gözünün kendi halkları üzerinde olduğunu söyledi. Şimşek, "Önümüzdeki süreçte Ortadoğu'da Kürt halkı olmadan inşası mümkün değildir. Bugün bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Bizim için tarihidir, bizim için önemlidir. Her zamandan daha da önemseyerek, bu süreçteki yerimizi almalıyız. Zaman yalnızlık zamanı değildir. Çalışmalarımız, emeğimiz, terimiz, annelerimizin gözyaşlarıyla özgürlüğe yaklaşmış bulunmaktayız. Bunun için de hepimiz el ele tutuşarak, mesele seçim meselesi değildir. Bugün parti veya particilik meselesi değildir. Hazro ilçemizde farklı nedenlerle birbirinden uzak kalan kardeşlerimizin artık el ele verme zamanıdır. Bu zaman birkaç arkadaşımızı parlamentoya göndermek zamanı değildir. Bizim seçimimiz Kürt halkının kaderi, Ortadoğu halklarının, Türkiye halklarının kardeşliğinin açıklanmasının seçimidir" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili adayı İmam Taşçıer ise, "Kürtler neden savaşıyorlar? Kürtler özgürlük için savaşıyorlar. Kürtler haklarını istiyorlar, bu güne kadar da hakları için mücadele etmişlerdir. Biz de diyoruz ki, bundan sonra kavgayla değil, kan dökerek değil bizler artık bunları bırakarak, Öcalan'ın 2013'te Amed Nevruzu'nda bütün dünyaya seslenerek, bundan sonra Kürt sorununu barışçıl yollarla çözmeye çalışacağız. Bunun için de bizim önümüze bir yol haritası koymuş bizler de bu yolu takip ederek, barışçıl yollarla Kürt sorununu çözeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, HDP Diyarbakır Milletvekili adayı İmam Taşçıer ile Hazro DBP Eşbaşkanı Güler Doğu Özsavcı tarafından seçim bürosunun açılışı yapıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Ali Şimşek Diyarbakır Hazro Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title